Οικονομία

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Σήμερα η τελευταία μέρα των αιτήσεων

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Σήμερα η τελευταία μέρα των αιτήσεων
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα οι φοιτητές, για να υποβάλλουν την αίτησή τους, για το στεγαστικό επίδομα που αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020.

Τελευταία ημέρα είναι σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου, για τους φοιτητές που επιθυμούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα που αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020. Υπενθυμίζεται, ότι η υποβολή των αιτήσεων έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη 4 Ιουνίου. Το επίδομα είναι στα 1.000 ευρώ και οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση stegastiko.minedu.gov.gr ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι:

Για να έχουν πρόσβαση στην ειδική εφαρμογή οι αιτούντες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό που τους έχει χορηγηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την πλατφόρμα του TAXISNet, ενώ την ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλει ο δικαιούχος του επιδόματος, το άτομο δηλαδή που θεωρείται πως βαρύνει ο φοιτητής.

Όσον αφορά σε περίπτωση γονέων, οι οποίοι υποβάλλουν ξεχωριστά φορολογικές δηλώσεις, την αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, υποβάλλει ο γονέας που στη φορολογική του δήλωση έχει δηλώσει τον αριθμό τέκνων (εξαρτώμενα μέλη) που τον βαρύνουν. Για τις περιπτώσεις διαζευγμένων ή εν διαστάσει γονέων, δικαιούχος είναι εκείνος τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και εμφανίζεται ως προστατευόμενο μέλος.

Οι περιπτώσεις στις οποίες ο ίδιος ο φοιτητής είναι ο δικαιούχος του επιδόματος είναι αν:

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

  • είναι ορφανός από τους δύο γονείς
  • οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού
  • είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1993)
  • είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή για το φοιτητικο στεγαστικό επίδομα, θα πραγματοποιείται διασταύρωση στοιχείων μέσω του TAXISNet, ενώ για να μπορεί ο δικαιούχος να καταθέσει αίτηση θα πρέπει να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2019. Σε διαφορετική περίπτωση, το σύστημα θα απορρίπτει αυτομάτως την αίτηση.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι και κάτοχος Α.Φ.Μ.. Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του φοιτητή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments