Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση καθοδηγεί έναν βούρκο σκανδάλων για να μην συζητούμε τα πραγματικά προβλήματα»

Έφη Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση καθοδηγεί έναν βούρκο σκανδάλων για να μην συζητούμε τα πραγματικά προβλήματα»
Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση καθοδηγεί έναν βούρκο κασετών και δήθεν σκανδάλων για να μην συζητούμε τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου.

«Η κυβέρνηση καθοδηγεί έναν βούρκο κασετών και δήθεν σκανδάλων για να μην συζητούμε τα πραγματικά, τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Έχει επιλέξει να επενδύσει σε αυτόν τον βούρκο και το κάνει σκόπιμα», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA». Παράλληλα, η πρώην υπουργός Εργασίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «διαλυτικά μέτρα για την εργασία που φέρνουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με απόλυση ή μεγάλη μείωση μισθού».

«Με τις πολιτικές της κυβέρνησης επιστρέφουμε σε εποχές δευτέρου μνημονίου, εποχές ραγδαίας ύφεσης, εκτίναξης της ανεργίας, μείωσης του εισοδήματος των πολιτών και εργαζόμενων φτωχών» σημείωσε και συνέχισε: «Η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ».

Στη συνέχεια πρότεινε την ενίσχυση των επιχειρήσεων αυτών με «άμεση ρευστότητα, μέσω μη επιστρεπτέας ενίσχυσης».

Ακόμη, ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί μέρος του «μαξιλαριού» που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να πέσει στην πραγματική οικονομία, για να στηριχθούν οι μισθοί, οι θέσεις εργασίας και η λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι «έχει φέρει ξανά σε πολύ σοβαρά ελλείμματα τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε πλεονασματικά» και «έχει αυξήσει δραματικά τις εκκρεμείς συντάξεις κατά τους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ».

Αυτή τη στιγμή, είπε, «υπάρχει σοβαρός τριγμός στα ασφαλιστικά ταμεία και το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ΝΔ θα κληθούν να το πληρώσουν οι πολίτες». Τέλος, είπε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει πρόωρες εκλογές, «θα το κάνει γιατί φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν τη βαθιά οικονομική κρίση λόγω των δικών του επιλογών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη:

Την ίδια άποψη με την κ. Αχτσιόγλου έχει και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Η κ. Γεροβασίλη με ανάρτησή της στα social media ανέφερε: «Ο νέος “Μωυσής” αν επιχειρήσει να δραπετεύσει μέσω εκλογών, δεν θα δραπετεύσει για την γη της επαγγελίας από τις ευθύνες του». Συγχρόνως, άνοιξε για άλλη μια φορά την συζήτηση για εκλογές το φθινόπωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments