Πολιτική

Τόμπρας Καλογρίτσας: «Δύο ηλίθιοι πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια» για το ΣΥΡΙΖΑ TV

Τόμπρας Καλογρίτσας: «Δύο ηλίθιοι πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια» για το ΣΥΡΙΖΑ TV
Τόμπρας Καλογρίτσας: Δεν έχουν τέλος οι δηλώσεις μετά τη νέα μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Δηλώσεις για το πως θα γινόταν η εκταμίευση 50 εκατομμυρίων ευρώ για την οικοδόμηση τηλεοπτικού ομίλου από τον Χρήστο Καλογρίτσα, ικανοποιώντας τη σχετική επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο οικονομολόγος, Κυριάκος Τόμπρας, που ενεργούσε για λογαριασμό του γνωστού εργολάβου.

Ο κ. Τόμπρας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star και περιέγραψε ότι τα χρήματα θα διοχετεύονταν σε δύο φάσεις, σύμφωνα με τη συμφωνία με την κατασκευαστική εταιρία CCC, ώστε να υπερκεραστούν οι σκόπελοι των ελεγκτικών μηχανισμών, που είχαν δεσμεύσει τους λογαριασμούς Καλογρίτσα, με το «White House», δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου όπως το αποκαλούσαν εκείνη την περίοδο σύμφωνα με τον κ. Τόμπρα, να δίνει το «ΟΚ» για τον τρόπο εκτέλεσης του «επενδυτικού» σχεδίου.

Πώς θα μπορούσε ο Καλογρίτσας να συμμετέχει στο διαγωνισμό των συχνοτήτων

«Το θέμα ήταν πως θα χρηματοδοτηθούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής, για να μπορεί ο Καλογρίτσας να συμμετέχει στο διαγωνισμό» είπε ο κ. Τόμπρας και εξήγησε ότι «η επένδυση ήταν σε δύο φάσεις», καθώς ανερχόταν σε κόστος «πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ».

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ περιλάμβανε την κατάθεση 3 εκατομμυρίων για την εγγυητική -εξασφαλίζοντας τη σχετική τηλεοπτική άδεια στην πλευρά Καλογρίτσα- και «τα υπόλοιπα 22 για να μπορέσει να στηθεί το κανάλι και την πρώτη δόση», ενώ στη δεύτερη φάση επίσης ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρούσε η λειτουργία της «επένδυσης».

Η λύση της χρηματοδότησης μέσω εικονικής εταιρeίας θα υπερπηδούσε τα εμπόδια της πλευράς Καλογρίτσα, καθώς, όπως περιέγραψε ο κ. Τόμπρας, «ήξερε όλη η Ελλάδα πως ο Καλογρίτσας -το διάστημα εκεί θα πρέπει να ξέρετε- από το 2014 και το 2015 και το 2016 οι τραπεζικοί λογαριασμοί (σ.σ. του κ. Καλογρίτσα) ήταν όλοι δεσμευμένοι» από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το ΣΔΟΕ».

Έλεγαν White House το Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Τόμπρας απάντησε και σε σχέση με τα κωδικά ονόματα της υπόθεσης, επιβεβαιώνοντας ότι το «White House», το οποίο αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά Καλογρίτσα είναι το Μέγαρο Μαξίμου. «Έτσι το λέγανε μεταξύ τους, ναι» την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ο κ. Τόμπρας, ο οποίος δεν έκρυψε και τη δυσαρέσκειά του για την τελική έκβαση της υπόθεσης.

«Μετά από τόσα χρόνια έχασα το χρόνο μου με δύο ηλίθιους, για να σας πω ακριβώς πως έχουν τα πράγματα, που κατάφεραν να είναι στα δικαστήρια και να είναι κρεμασμένοι στα μανταλάκια στις εφημερίδες», είπε. «Αυτό το μεγάλο κατόρθωμα έκαναν», δήλωσε, με το αποτέλεσμα να είναι «να τρέχω τώρα γιατί 2 χαζοί, αντί να βρουν άκρη για 3 εκατομμύρια, πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments