Ελλάδα

Άνοιγμα συνόρων: Στα κρατητήρια του «Ελευθέριος Βενιζέλος» Ουκρανοί τουρίστες

Άνοιγμα συνόρων: Στα κρατητήρια του «Ελευθέριος Βενιζέλος» Ουκρανοί τουρίστες
Άνοιγμα συνόρων: Διακοπές στη χώρα μας ήθελαν να κάνουν 17 Ουκρανοί παρά την απαγόρευση για αφίξεις πολιτών από τρίτες χώρες.

Το Σάββατο 4 Ιουλίου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος μια πτήση από το Κίεβο της Ουκρανίας. Στην πτήση υπήρχαν 17 τουρίστες από την χώρα αυτή, οι οποίοι είχαν κλείσει εισιτήρια και είχαν πέταξαν μέχρι την Αθήνα. Ερωτηματικά ωστόσο προκαλεί το πως το κατάφεραν καθώς η Ελλάδα δεν επιτρέπει ακόμα την άφιξη πολιτών από τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με το Open, οι τουρίστες, 15 ενήλικες και 2 παιδιά, φτάνοντας δεν ήθελαν να υπογράψουν τα συναινετικά έγγραφα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μάλιστα, απαίτησαν να τους επιτραπεί η παραμονή στη χώρα μας. Αυτό φυσικά, δεν έγινε αποδεκτό από τις ελληνικές Αρχές και από το Σάββατο κρατούνται στα κρατητήρια του αεροδρομίου.

Οι Ουκρανοί φαίνεται να πίστεψαν ότι αν επικοινωνούσαν με τον πρέσβη στην Αθήνα θα βρισκόταν λύση, όμως η απάντηση από εκείνον ήταν ότι έπρεπε να ακολουθήσουν τα νόμιμα και να επιστρέψουν στη χώρα τους. Τελικά, ύστερα από συνεννόηση των Αρχών, αποφασίστηκε να επιστρέψουν σήμερα στην πατρίδα τους.

Υπενθυμίζεται, πως η χώρα μας ακολουθώντας τη σύσταση της Ένωσης επιτρέπει τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα για τους μονίμους κατοίκους των εξής τρίτων χωρών:

svg%3E

Παράλληλα, η σύσταση αφορά και όσους προέρχονται από την Ανδόρα, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό. Επίσης, συνεχίζεται κανονικά η δυνατότητα εισόδου στην Ελλάδα για όλους τους μονίμους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιλαμβάνει τις χώρες της Ζώνης Σένγκεν (μαζί και τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο και τη Ρουμανία), και τις συνδεδεμένες στη Σένγκεν χώρες ΙσλανδίαΝορβηγίαΕλβετία, Λιχτενστάιν, καθώς και την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός λίστας βρίσκονται:

Οι τουρίστες πριν έρθουν στη χώρα μας από το εξωτερικό θα πρέπει να συμπληρώνουν υποχρεωτικά τη φόρμα Passenger Locator Form (PLF) στο https://travel.gov.gr τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in. Σε αυτό θα δίνουν πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το σχετικό έντυπο. Επίσης, στις οδηγίες της επίσης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τονίζει πως οι τουρίστες θα πρέπει:

  • Να χρησιμοποιούν συχνά αντισηπτικό χεριών
  • Να φορούν μάσκα
  • Να πλένουν τα χέρια τους τακτικά και σχολαστικά
  • Να αποφεύγουν να πιάνουν το στόμα τους, τη μύτη τους ή τα μάτια τους
  • Να απορρίπτουν τις χρησιμοποιημένες μάσκες και τα γάντια, με ασφαλή τρόπο, σε κάδους απορριμμάτων
  • Όταν βήχουν να το κάνουν είτε στο εσωτερικό του χεριού τους είτε σε κάποιο χαρτομάντιλο
  • Να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας
  • Να προτιμούν τις ανέπαφες συναλλαγές και
  • Να αποφεύγουν τους ανελκυστήρες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments