Πολιτική

Ακάρ: «Υπάρχουν αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο»

Ακάρ: «Υπάρχουν αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο»
Ακάρ: Νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. «Υπάρχουν αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο» δηλώνει σε συνέντευξή του.

Σε συνέντευξή του στο BBC ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προχώρησε σε δηλώσεις για την Ελλάδα δυναμιτίζοντας το τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.  Έκανε λόγο για αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του δήλωσε «συμβουλεύω τους Έλληνες φίλους μας να ακούσουν τους δικούς τους πολίτες»

«Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν νησιά των οποίων η κυριαρχία αμφισβητείται. Υπάρχουν βραχονησίδες και βράχια. Πρέπει να προσέχουμε σε αυτά τα θέματα. Πάνω σε ορισμένα από αυτά οι Έλληνες γείτονές μας πραγματοποιούν επισκέψεις σε υψηλότατο επίπεδο με υπερβολικές επιδείξεις και τελετές. Μην με ρωτάτε πώς αυτό επηρεάζει την κατάσταση».

«Ορισμένοι Έλληνες αναλύουν την κατάσταση πολύ καλά»

«Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, πολιτικοί με κοινή λογική, κάποιοι ακαδημαϊκοί και απόστρατοι στρατιωτικοί αναλύουν την κατάσταση πολύ καλά. Συμβουλεύω τους Έλληνες φίλους μας να ακούσουν τους δικούς τους πολίτες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στη συνέντευξη που έδωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιβύη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δυναμιτίζει το κλίμα αναφερόμενος στο Αιγαίο. Πριν από λίγες μέρες είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Ακάρ σε επίσκεψή του σε σε τουρκική φρεγάτα στη Μεσόγειο κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιοτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης».

Επιπλέον, ο Ακάρ δήλωσε: “Το Ναυτικό μας στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα, με μεγάλη θυσία και θάρρος, ζορίζει τα όρια της τεχνολογίας και τεχνικής. Έτσι αποκτά γνώση, εμπειρία και ικανότητα. Κι εσείς με μεγάλη αποφασιστικότητα υποστηρίζετε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία».

Ενώ συνέχισε με αναφορές στο κυπριακό «Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments