Διεθνή

ILO: Η πανδημία έχει βυθίσει σε πρωτοφανή κρίση τον κόσμο της εργασίας

ILO: Η πανδημία έχει βυθίσει σε πρωτοφανή κρίση τον κόσμο της εργασίας
ILO: Ο κόσμος έχει ειδικό καθήκον να προστατεύσει τα εκατομμύρια των εργαζομένων.

Με μία «πρωτοφανή κρίση» φαίνεται πως έρχονται αντιμέτωποι εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρέπει να προστατευτούν τα εκατομμύρια των εργαζομένων 

Σύμφωνα με ό,τι υποστήριξε ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ, η πανδημία του κορονοϊού έχει βυθίσει τον κόσμο της εργασίας σε μία «πρωτοφανή κρίση». Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της ILO, στην οποία θα απευθυνθούν με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε έκκληση για μία συνολική προσέγγιση που θα αντιμετωπίσει την πανδημία.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: Δεν πρόκειται για μία επιλογή μεταξύ της υγείας ή των θέσεων απασχόλησης και της οικονομίας. Αυτά είναι συνδεδεμένα: είτε θα νικήσουμε σε όλα τα μέτωπα είτε θα ηττηθούμε σε όλα τα μέτωπα», τόνισε. Από την άλλη, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους τόνισε στη σύνοδο ότι ο κόσμος έχει ειδικό καθήκον να προστατεύσει τα εκατομμύρια των εργαζομένων στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης, στην πρώτη γραμμή της κρίσης, που αντιμετωπίζουν αυξανόμενα κρούσματα και θανάτους. «Είναι κοινό καθήκον μας να προστατεύσουμε εκείνους που μας προστατεύουν», σημείωσε.

Εξαιρετικά αβέβαιες οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά εργασίας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά εργασίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι «εξαιρετικά αβέβαιες» και η προβλεπόμενη ανάκαμψη δεν θα είναι αρκετή για να επανέλθει η απασχόληση στα προ της πανδημίας επίπεδα φέτος, ανέφερε η ILO την περασμένη εβδομάδα. Η οργάνωση του ΟΗΕ μάλιστα, προσέθεσε ότι η μείωση των ωρών εργασίας παγκοσμίως ήταν «σημαντικά χειρότερη σε σχέση με όσα εκτιμήθηκαν προηγουμένως» στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Θυμίζουμε πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 539.620 θανάτους παγκοσμίως από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Περισσότερα από 11.693.770 κρούσματα της Covid-19 έχουν διαγνωστεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, αν και ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments