Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020 αποτελέσματα: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Πανελλήνιες 2020 αποτελέσματα: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες
Πανελλήνιες 2020 αποτελέσματα: Οι καταστάσεις που αναρτώνται στα Λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία.

Ανακοινώθηκαν, το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου, από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2020.

Έφτασε η ημέρα, σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας οι υποψήφιοι τόσο των Γενικών όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που αναρτώνται στα Λύκεια με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2020 περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Πού θα δουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες τους

Μόλις μπουν οι υποψήφιοι στη σελίδα των αποτελεσμάτων, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα δουν τους βαθμούς τους.

Δείτε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2020 πατώντας εδώ.

Στα σχολεία αναρτώνται μόνο ο κωδικός κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία 

Όσον αφορά στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι καταστάσεις που θα ανακοινωθούν, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία από τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων και έτσι θα μπορέσει να γίνει αρχική εκτίμηση για τις μεταβολές στις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες παραδοσιακά δημοσιοποιούνται στα τέλη Αυγούστου.

Πότε ξεκινά η κατάθεση των μηχανογραφικών;

Από αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020 θα μπορούν πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

Από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ- εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία- θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2020 στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments