Ελλάδα

Σύψας κορωνοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια

Σύψας κορωνοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια
Σύψας κορωνοϊός: Υπάρχουν προτάσεις για την απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα, υπό τον φόβο συνωστισμού αναφέρει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η διεξαγωγή πανηγυριών αναφερόμενος ταυτόχρονα και στην αύξηση που παρατηρείται στα του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, υπάρχουν προτάσεις για την απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα αργότερα το καλοκαίρι, υπό τον φόβο συνωστισμού. Παράλληλα έκανε έκκληση προς όλους, να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και παρότρυνε τους επαγγελματίες ακόμα και στην περίπτωση των πανηγυριών να φροντίσουν ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι «φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» αναφορικά με τις επιδημιολογικές καμπύλες. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα τα οποία είναι εισαγόμενα, αλλά και για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες, σημειώνοντας ότι και αυτή δημιουργεί ανησυχία. Τέλος ο καθηγητής επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σερβία που όπως είπε, το νέο ξέσπασμα φαίνεται να προήλθε από ποδοσφαιρικό αγώνα.

Μέσα σε 11 μέρες έχουν ανακοινωθεί στην Ελλάδα συνολικά 367 κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα να είναι εισαγόμενα 

Για το Σάββατο 11 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 41 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ενώ 15 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Από την άλλη, ο  αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται στη χώρα είναι σταθερά διψήφιος τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα «εισαγόμενα» κρούσματα τα οποία αφορούν σε τουρίστες.

Μέσα σε 11 μέρες έχουν ανακοινωθεί συνολικά 367 κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα να είναι εισαγόμενα και να εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου και κυρίως στον Προμαχώνα. Για αυτό και η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν άμεση, καταλήγοντας να ληφθούν αμέσως μέτρα. Και φαίνεται πως οι χώρες των Βαλκανίων άντεξαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας της Covid-19 αλλά τις τελευταίες ημέρες τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου εντείνοντας τους φόβους των τοπικών κυβερνήσεων σχετικά με τις αντοχές των συστημάτων υγείας.

Ραγδαία η αύξησητων κρουσμάτων στις Βαλκανικές χώρες

Οι περισσότερες βαλκανικές χώρες κατάφεραν να προφυλαχθούν από το κύμα του κορωνοϊού τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο όταν η πανδημία θέρισε στην Ευρώπη αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Σύμφωνα με το ethnos, ήδη, από τις 20 Μαΐου σε όλες τις χώρες της Βαλκανικής έχει παρατηρηθεί… έκρηξη των κρουσμάτων. Ειδικά στη Σερβία, στη Ρουμανία, στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στην Αλβανία υπάρχει αύξηση μεγαλύτερη του 100%.

Αν και ο αριθμός των νεκρών ευτυχώς είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, οι υγειονομικές Αρχές των χωρών εκφράζουν ανησυχίες πως στο τέλος Ιουλίου θα έχουμε υπερδιπλασιασμό θυμάτων και πιθανότατα και κρουσμάτων. Μία ακόμα αρνητική παράμετρος που αναφέρουν συνεχώς οι εκπρόσωποι της Σερβίας, της Αλβανίας αλλά και της Βόρειας Μακεδονίας είναι η ανησυχία τους για το εάν θα αντέξουν οι υποδομές υγείας στη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 καθώς οι κλίνες στις ΜΕΘ έχουν φτάσει ήδη στα όρια τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments