Ελλάδα

Βόλος 27χρονος νεκρός: Ξαφνικά έφυγε από τη ζωή ο νεαρός που είχε υποστεί αστυνομική βία πριν από ένα μήνα

Βόλος 27χρονος νεκρός: Ξαφνικά έφυγε από τη ζωή ο νεαρός που είχε υποστεί αστυνομική βία πριν από ένα μήνα
Βασίλης Μάγγος: Ξαφνικά έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα στο σπίτι του ο 27χρονος νεαρός από τον Βόλο που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από την αστυνομία πριν από ένα μήνα περίπου σε διαδήλωση. Έχει διαταχθεί νεκροψία για τα αίτια του θανάτου του.

Ο Βασίλης Μάγγος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά στα 27 του χρόνια σήμερα στο Βόλο. Ο Βασίλης είχε γίνει γνωστός γιατί είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς σε διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ, πριν από περίπου ένα μήνα. Η υπόθεση του ξυλοδαρμού του είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς κυκλοφόρησε και βίντεο που έδειχνε την αγριότητα της επίθεσης.

Ο πατέρας του Βασίλη είχε καταγγείλει ότι είχε σπασμένα πλευρά και ρήξη ήπατος και ότι θα έμπαιναν σε μεγάλες περιπέτειες με την υγεία του. Ο Βασίλης είχε τότε νοσηλευτεί για τέσσερις ημέρες και όπως είχε αναφέρει ο ίδιος με ανάρτηση στα social media θα χρειαζόταν μήνες αποθεραπείας.

Ο λόγος που ο Βασίλης Μάγγος δεν ζει πια δεν είναι ακόμα γνωστός, καθώς για το θέμα έχει διαταχθεί νεκροψία – νεκροτομή που θα μπορέσει να ρίξει φως στα αίτια. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει βγάλει ανακοίνωση που επιτίθεται σε ΜΜΕ γιατί όπως υποστηρίζει συνδέουν τον θάνατο του 27χρονου με την αστυνομική βία που είχε δεχτεί και παραπέμπει στο πόρισμα του ιατροδικαστή.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

“Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους”.

Το χρονικό της αστυνομικής βίας

Το περιστατικό είχε καταγγείλει τότε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου: «Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”».

Το βίντεο του ξυλοδαρμού

Η ανάρτηση του Βασίλη Μάγγου όταν είχε βγει από το νοσοκομείο

Η μαρτυρία του πατέρα στην Eφ.Συν.

Πριν λίγες μέρες είχε μιλήσει στην εφημερίδα των Συντακτών ο πατέρας του 27χρονου περιγράφοντας τον άγριο ξυλοδαρμό: «Έπεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Και δεν είναι αντιγραφή από αυτό που έγινε στην Αμερική, αφού όταν σπάσει κανείς -ακόμη και ραγίσει- ένα πλευρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον φοβερό πόνο».

«Αφού του έβαλαν χειροπέδες, τον χτυπούσαν εκεί που πονούσε ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο που τον έβαλαν για να τον πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα. Αλλά και μέσα στο Τμήμα επίσης τον χτυπούσαν με σαδισμό και τον βασάνισαν. Το παιδί τούς παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό και τον έβαλαν σε έναν καταψύκτη ο οποίος έτρεχε σταγόνα σταγόνα και προσπαθούσε, μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια του, να βάλει τη γλώσσα του να πάρει μια σταγόνα νερό και αυτοί γελούσαν. Πού ζούμε; Τι καταστάσεις είναι αυτές; Σε ποιον αιώνα ζούμε; Σε αυτή τη χώρα που λέγεται χώρα της δημοκρατίας;» συνέχισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments