Διεθνή

Πρέσβης Κύπρου στη Ρουμανία: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πρέσβης Κύπρου στη Ρουμανία: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Φίλιππος Κρητιώτης: Βρέθηκε νεκρός ο Κύπριος πρέσβης στο σπίτι του στη Ρουμανία. Οι αρχές της χώρας διερευνούν την υπόθεση.

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρουμανία, Φίλιππος Κρητιώτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Βουκουρέστι το Σάββατο το βράδυ. Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία, είχε καρδιακά προβλήματα, αλλά η ακριβής αιτία θανάτου θα καθοριστεί μετά από νεκροψία.

Η αστυνομία της χώρας όπως ανακοίνωσε ξεκίνησε έρευνα σχετικά με «τον ύποπτο», όπως τον χαρακτηρίζει, θάνατο του διπλωμάτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου ανακοίνωσε τον θάνατο του διπλωμάτη και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι για τρεις μέρες «σε ένδειξη τιμής στην προσφορά και το έργο του εκλιπόντα συναδέλφου, οι σημαίες τόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, θα κυματίζουν μεσίστιες».

Η ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών

«Είναι με βαθιά θλίψη και συγκίνηση που αποχαιρετούμε τον εκλεκτό συνάδελφο, Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, Φίλιππο Κρητιώτη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τα χαράματα της Κυριακής. Ο Φίλιππος Κρητιώτης υπήρξε μέλος της Διπλωματικής μας Υπηρεσίας για είκοσι επτά χρόνια και υπηρέτησε με συνέπεια και ζήλο, μεταξύ άλλων, ως Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία και Πρέσβης της Κύπρου στην Φινλανδία και την Ρουμανία. Διακρινόταν για την ευγένεια, την εργατικότητα και το ήθος του. Ήταν αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του και η προσφορά του αξιέπαινη και πολύπλευρη», αναφέρει.

Η απώλεια για το Υπουργείο Εξωτερικών και την οικογένεια του εκλιπόντα είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής και όλο το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών εκφράζουν τα ειλικρινή και βαθιά τους συλλυπητήρια στη σύζυγο, την κόρη και όλη την οικογένεια του εκλιπόντα.

Σε ένδειξη τιμής στην προσφορά και το έργο του εκλιπόντα συναδέλφου, οι σημαίες τόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, θα κυματίζουν μεσίστιες για τρεις μέρες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments