Πολιτική

Βαρουφάκης: Βλέπω εκλογές πριν επιβληθεί πέμπτο μνημόνιο από την κυβέρνηση

Βαρουφάκης: Βλέπω εκλογές πριν επιβληθεί πέμπτο μνημόνιο από την κυβέρνηση
Βαρουφάκης: «Βλέπω εκλογές... Δεν θα κάνει το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος υπέγραψε μνημόνιο χωρίς να έχει φρέσκια λαϊκή εντολή».

Την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε πρόσφατες δηλώσεις, κάνοντας λόγο για «εκλογές και πέμπτο μνημόνιο».

«Μεγάλο το σοκ για τους ανθρώπους μας»

«Βλέπω εκλογές πριν επιβληθεί από την κυβέρνηση πέμπτο μνημόνιο. Δε θα κάνει το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος υπέγραψε μνημόνιο χωρίς να έχει φρέσκια λαϊκή εντολή. Θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να την αποκτήσει, αλλά εξαρτάται πότε θα του το βάλουν το… μαχαίρι στον λαιμό για το πέμπτο μνημόνιο, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο ή τον Μάρτιο» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον τουρισμό καθώς και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Ο τουρισμός φέτος δεν υπάρχει. Το βασικό διακύβευμα είναι πως, αυτό το μεγάλο σοκ για τους ανθρώπους μας στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη και παντού σε όλη την Ελλάδα, θα το αποσβέσουμε χωρίς να το μεγεθύνουμε, γιατί δυστυχώς οι πολιτικές κυβερνήσεις το μεγεθύνουν. Όπως τους προειδοποιήσαμε από την αρχή οι αναβολές φόρων, εισφορών, δόσεων σε τράπεζες δεν βοηθάνε, χρειάζεται κούρεμα».

«Δεν αντέχει ο ελληνικός λαός άλλη Τρόικα»

Χωρίς τα κουρέματα αυτά, τα δημόσια έσοδα θα καταρρεύσουν του χρόνου. Παράλληλα πρέπει να αντισταθούμε στο πέμπτο μνημόνιο, γιατί όταν αρχίσουμε να συνερχόμαστε του χρόνου, τα μέτρα της Τρόικας δεν μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και προσέθεσε πως «εφόσον δεν υπάρχουν κουρέματα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ανθρώπων που… χτυπήθηκαν. δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε την κυβερνητική πολιτική ως μία μεθοδευμένη ολιγωρία. Η ανικανότητα του καπετάνιου να καταλάβει ότι έρχεται μία ισχυρότατη φουρτούνα, δεν τον προετοιμάζει για τη στιγμή που θα χτυπήσει αυτή η φουρτούνα».

Όσον αφορά στο επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο Γιάνης Βαρουφάκης επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός επιλέγει να είναι εκτός θέματος. Το βασικό είναι το πέμπτο μνημόνιο. Όταν θα έχει μείον 15% πρωτογενές έλλειμμα και έχει ήδη δεσμευτεί ο κος Σταϊκούρας για πρωτογενές πλεόνασμα, μιλάμε για μία λαίλαπα υφεσιακών μέτρων της τάξεως τουλάχιστον το 10%. Αυτό είναι το ζητούμενο. Όλα αυτά περί του Ταμείου Ανάκαμψης είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου».

Και να σημειωθεί πως το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου με τα ΜΜΕ ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ενώ το πρωί επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. «Πόνος ψυχής η αναντιστοιχία μεταξύ φαίνεσθαι της κυβέρνησης και της πραγματικότητας. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έχουμε τους ήρωες που δουλεύουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments