Ελλάδα

Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Ανακοινώθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή

Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Ανακοινώθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή
Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Ανακοινώθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή, παρουσία πραγματογνώμονα της οικογένειας. Αναμένονται περαιτέρω εξετάσεις.

Βγήκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου που μιλάει για οξύ πνευμονικό οίδημα.  Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουλίου και σύμφωνα με  πληροφορίες του ethnos.gr, η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα. Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου έχει αναστατώσει την κοινωνία καθώς ο 27χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς πριν από ένα μήνα.

Η οικογένεια ζήτησε δικό της πραγματογνώμονα

Η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου, ζήτησε, στην διαδικασία της νεκροψίας που θα γίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, να παρευρίσκεται και πραγματογνώμονας που να έχει οριστεί από την ίδια, μαζί με τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης, το αίτημα κατατέθηκε από την οικογένεια στην Ασφάλεια Βόλου, ώστε να διαβιβαστεί στη Θεσσαλονίκη. Όμως, όπως λέει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλώντας στο News 24/7, έλαβε ως απάντηση πως θα πρέπει να δοθεί έγκριση εισαγγελέα για κάτι τέτοιο.

Αργότερα το πρωί, τελικά το αίτημα έγινε δεκτό, καθώς όπως ενημέρωσε ο πατέρας του Β. Μάγγου: «Τελικά πράγματι μας επιβεβαίωσαν πως ο νόμος είναι ξεκάθαρος και έχουμε κάθε δικαίωμα να είναι παρών στη διαδικασία και ο πραγματογνώμονας που ορίσαμε. Το αίτημα εγκρίθηκε».

 «Δεν καταλαβαίνω τι θέλουν και γιατί αυτή η βιασύνη. Σε τελευταία ανάλυση για εμάς δεν έχουν ουσία οι συνθήκες θανάτου του γιου μας. Το γεγονός ότι τον σπάσανε στον ξύλο, είναι μια αιτία που μπορεί να μην συνδέεται άμεσα με τον θάνατο του γιου μου, ωστόσο σίγουρα συνδέεται έμμεσα, καθώς από εκείνη την ημέρα το παιδί έπεσε πολύ ψυχολογικά. Καμία ιατροδικαστική εξέταση φυσικά δεν θα μπορέσει να αποδείξει κάτι τέτοιο».

«Αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε».

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, ο κ. Μάγγος υπογραμμίζει πως η οικογένεια δεν θεωρεί τον 26χρονο έναν νέο Γρηγορόπουλο: «Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο ξυλοδαρμός, που είχαν πέσει δέκα πάνω του και του έσπασαν τα πλευρά, επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Αυτό δεν θα το δείξει καμία ιατροδικαστική έρευνα. Ο γιος μας λοιπόν δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments