Ελλάδα

Τουρκία γεωτρήσεις: Με Navtex ανακοίνωσε η Άγκυρα εργασίες με το Γιαβούζ νοτιοδυτικά της Κύπρου

Τουρκία γεωτρήσεις: Με Navtex ανακοίνωσε η Άγκυρα εργασίες με το Γιαβούζ νοτιοδυτικά της Κύπρου
Τουρκία γεωτρήσεις: Η Άγκυρα συνεχίζει τα σχέδιά της στη Μεσόγειο, καθώς το Γιαβούζ συνεχίζει τις εργασίες νοτιοδυτικά της Κύπρου. Με Navtex ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Γιαβούζ.

Η Τουρκία συνεχίζει τον σχεδιασμό της στην Μεσόγειο καθώς ανακοίνωσε με Navtex γεώτρηση από το Γιαβούζ στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Flash.gr. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη Navtex και τον χάρτη

NAVTEX 0950/20 TURNHOS N/W : 0950/20 MEDITERRANEAN SEA 1. DRILLING OPERATIONS, BY YAVUZ, ERTUGRUL BEY, OSMAN BEY AND ORHAN BEY BETWEEN 18 JUL-18 AUG 20 IN AREA BOUNDED BY; 34 06.13 N – 031 45.73 E 34 06.13 N – 031 57.80 E 33 56.18 N – 031 57.80 E 33 56.18 N – 031 45.73 E WIDE BERTH REQUESTED. 2. ALL VESSELS ARE STRONGLY ADVISED NOT TO ENTER TO THIS AREA. 3. CANCEL THIS MESSAGE 182059Z AUG 20.

Τι είναι η Navtex

NAVTEX είναι μία διεθνής προσφερόμενη Υπηρεσία που σκοπό έχει τη διασπορά, στα πλοία εν πλω, ναυτιλιακών, μετεωρολογικών και κατεπειγούσης φύσεως πληροφοριών που αφορούν στις παράκτιες θαλάσσιες περιοχές. Οι πληροφορίες λαμβάνονται αυτόματα και εκτυπώνονται απ’ ευθείας με τηλετυπικό τρόπο. Εντάσσεται σε ένα διεθνώς συντονισμένο δίκτυο εκπομπών (Maritime Safety Information). Το MIS διαθέτει τρεις υπηρεσίες εκπομπής, μια εκ των οποίων είναι και το NAVTEX.

Στην ουσία η NAVTEX είναι ένα επίγειο σύστημα μεσαίας εμβέλειας (240-400 ν.μ.) που λειτουργεί στην περιοχή των μεσαίων συχνοτήτων (MF) για την κάλυψη των περισσότερων ακτοπλοϊκών περιοχών. Τα μηνύματα εκπέμπονται από ειδικούς σταθμούς της ξηράς και λαμβάνονται με ειδικούς δέκτες άμεσης εκτύπωσης. Σκοπός έκδοσης μιας NAVTEX είναι είτε για να στείλει προειδοποίηση για τυχόν κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν ανοιχτά της θάλασσας και άλλες πληροφορίες ασφαλείας που αφορούν τα πλοία που κινούνται στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, η υπηρεσία NAVTEX μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για έκδοση σήματος κινδύνου, συντονισμό επιχειρήσεων διάσωσης, τοπικές επικοινωνίες και σήματα τοποθεσίας, εντούτοις αυτό δεν εντάσσεται στο ακριβές πλαίσιο της χρήσης της.

Συσκευή ΝΑVTEX υποχρεούνται να φέρουν :

• Όσα πλοία ανήκουν στη σύμβαση SOLAS

• Επιβατηγά εσωτερικού άνω των 24 μέτρων.

• Κατηγορίες πλοίων εσωτερικού όπως Φ/Γ εσωτερικού, ρυμουλκά, Δ/Ξ εφόσον απομακρύνονται πάνω από δέκα (10) μ. από τις ακτές.

• Όλα τα αλιευτικά πάνω από 24 μέτρα.

• Όλα τα αλιευτικά ανεξαρτήτως μήκους που απομακρύνονται πάνω από δέκα ν.μ. από τις ακτές

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments