Διεθνή

Ερντογάν σόου Αγιά Σοφιά: Ο Τούρκος πρόεδρος οργάνωσε τελετή για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος

Ερντογάν σόου Αγιά Σοφιά: Ο Τούρκος πρόεδρος οργάνωσε τελετή για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος
Ερντογάν σόου Αγιά Σοφιά: Ο Τούρκος πρόεδρος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και οργάνωσε τελετή έξω από το ιστορικό μνημείο για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να διαλέγει προκλητικούς τρόπους για να προβάλλει τις θέσεις του. Με αφορμή την επέτειο για το πραξικόπημα που απέτυχε τον Ιούλιο του 2016, παρουσίασε ένα βίντεο που αναφέρεται στα συγκεκριμένα γεγονότα. Ποιον χώρο επέλεξε ο Τούρκος πρόεδρος; Όχι τυχαία, προφανώς, η τελετή λαμβάνει χώρα έξω από την Αγία Σοφία.

Το βίντεο εστιάζει σε μια ομάδα νέων, που φοράνε κόκκινες μπλούζες και μαύρα παντελόνια και με μουσική υπόκρουση κομμάτια τα οποία ακούγονται σε παρόμοια σόου για την Άλωση της Πόλης, εκτελούν συγκεκριμένη χορογραφία, δημιουργώντας σχηματισμούς, όπως η τουρκική σημαία.

Το στήσιμο του νέου προπαγανδίστικου σόου του Ερντογάν μπροστά από την Αγία Σοφία, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λίγες ημέρες μετά την απόφαση για μετατροπή του μνημείου σε τζαμί και τον παγκόσμιο θόρυβο που αυτή προκάλεσε.  Νωρίτερα σήμερα, ξεκίνησε η αποκαθήλωση όλων των πινακίδων που αναγράφεται η ένδειξη «Μουσείο» για την Αγιά Σοφιά. Οι εργασίες για την μετατροπή του ιστορικού μνημείου είναι σε εξέλιξη από το πρωί, με τους υπαλλήλους του δήμου να αφαιρούν όλες τις πινακίδες του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Δείτε βίντεο

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει κήρυγμα στην Αγία Σοφία

Την ίδια ώρα, το «Plan B» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 24 Ιουλίου αποκαλύπτει γερμανικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, εκτός από την προσευχή του για πρώτη φορά στην Αγιά ΣΟΦΙΆ ως τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος σχεδιάζει να κάνει κήρυγμα για να τονώσει την δημοτικότητά του που συνεχώς μειώνεται παρά τις κινήσεις που κάνει.

«Με την απόφασή του να μετατρέψει από μουσείο σε τζαμί την Αγία Σοφία, καταστρέφει την ήδη κακή σχέση με την Ελλάδα και ρίχνει το γάντι στο φίλο του, Βλαντιμίρ Πούτιν… Ο Ερντογάν δεν ήταν μόνο έτοιμος να προσβάλει το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, έριξε επίσης το γάντι στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στον Ρώσο πρόεδρο», σχολιάζουν γερμανικά δημοσιεύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments