Οικονομία

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα
Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού.

Μέσα στη μέρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι προσωρινοί πίνακες με όσους πολίτες ωφελούνται από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020 του ΟΑΕΔ. Η έκδοση των πινάκων εξαρτάται από τη διασταύρωση των στοιχείων των ωφελουμένων που φέτος ξεπέρασαν τους 300.000. Σημειώνεται πως από το πρόγραμμα αποκλείονται οι εξής κατηγορίες:

  • Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα
  • Δεν αποδεικνύεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, διότι δεν έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και δεν έχουν συμπληρώσει ορθά όλα τα πεδία ή έχουν συμπληρώσει εσφαλμένα στοιχεία στην αίτηση,
  • Δεν προκύπτει ταύτιση του περιεχομένου της αιτήσεώς τους με τα αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα ή επισυναπτόμενα/προσκομισθέντα δικαιολογητικά συμμετοχής, Δεν έχουν επισυνάψει ή προσκομίσει όλα τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, όταν αυτό απαιτείται.

Για τους αποκλειόμενους συντάσσεται ξεχωριστός προσωρινός πίνακας, ο Πίνακας Αποκλειομένων, στον οποίο αναγράφονται οι κωδικοί αριθμοί των αιτήσεων συμμετοχής τους, τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ τους, τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΜΚΑ τους και οι λόγοι του αποκλεισμού τους από τη διαδικασία. Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της διαδικασίας με δική τους φροντίδα από τη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ.

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιλεγούν:

Οι διακοπές μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31η Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Αν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου, η διάρκεια των διανυκτερεύσεων είναι από μία έως δέκα ημέρες. Αν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας, η διάρκεια των διανυκτερεύσεων είναι από μία έως έξι διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού. Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στον Διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments