Ελλάδα

Απίθανο τι θα συμβεί αν δεν φας ζάχαρη για 10 μέρες

Απίθανο τι θα συμβεί αν δεν φας ζάχαρη για 10 μέρες
Διατροφή χωρίς ζάχαρη: Πόσο έτοιμος είσαι να δεχτείς την «πρόκληση» και να μην φας ζάχαρη για ορισμένο χρονικό διάστημα;

Η δίαιτα χωρίς ζάχαρη και υδατάνθρακες είναι και η αγαπημένη πολλών αστέρων, ακολουθώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα χωρίς υδατάνθρακες και περιορίζοντας ή παραλείποντας διάφορες τροφές.

Εκτός από αυτή που βάζεις στον καφέ ή το τσάι σου, θα διαπιστώσεις ότι πάρα πολλές από τις τροφές που περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιό σου περιέχουν ζάχαρη, ακόμα και αν δεν είναι ιδιαίτερα γλυκές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λίστα των συστατικών στη συσκευασία που θα σε πείσει ότι τα δημητριακά του πρωινού σου, οι μπάρες, οι φρυγανιές και πολλά άλλα είναι γεμάτα ζάχαρη. Μια ματιά θα σε πείσει!

Όλοι οι διαιτολόγοι «φωνάζουν» πως η ζάχαρη δεν κάνει καλό και καλό είναι να την αποφεύγουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε. Μάλιστα, μπορείς και να δοκιμάσεις να μην φας για μια εβδομάδα και κάτι. Συγκεκριμένα, προκάλεσε τον εαυτό σου και για δέκα ημέρες μην φας ούτε λίγη ζάχαρη! Και τα οφέλη είναι πολλά ενώ θα τα δεις πολύ σύντομα στο σώμα σου.

Πολλά τα οφέλη για τον οργανισμό αν «κόψεις» τη ζάχαρη

Αρχικά, θα μάθεις να προσέχεις περισσότερο τι τρως. Και για να βεβαιωθείς ότι αυτό που επιλέγεις για να φας δεν περιέχει ζάχαρη, θα πρέπει να… μελετήσεις πριν πας σούπερ μάρκετ και να είσαι εξαιρετικά επιλεκτικό ως άτομο κατά τη διάρκεια των αγορών σου. Και μιας και άρχισες να διαβάζεις τις συσκευασίες, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις τι είναι καλό περιέχουν τα τρόφιμα που αγοράζεις.

Επιπλέον, θα εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου για τη διατροφή, σύμφωνα με το madamefigaro. Ξέρεις ήδη ότι τα κρουασάν και τα αναψυκτικά είναι πολύ πλούσια σε ζάχαρη. Τώρα όμως, θα μάθεις και μερικά είδη ζάχαρης που συνήθως είναι καλά… κρυμμένα μέσα στις τροφές, αφού «καμουφλάρονται» με ονόματα όπως μαλτόζη, γλυκόζη, σιρόπι καλαμποκιού. Έτσι, θα μπορείς και στο μέλλον να κάνεις πιο σωστές επιλογές στη διατροφή σου.

Τέλος, θα χάσεις βάρος. Μπορεί να θεωρείς ότι τα έξτρα κιλά προέρχονται κυρίως από την κατανάλωση λιπαρών, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτό που σε παχαίνει η ζάχαρη. Αντίθετα από τη ζάχαρη, τα λιπαρά σε βοηθούν να παραμένεις χορτάτη, αρκεί να επιλέγεις τα λεγόμενα «καλά λιπαρά» που περιέχονται στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, το αβοκάντο και τα ψάρια.

Δέξου την πρόσκληση

Και σίγουρα, δεν είναι εύκολο το να ζήσεις- έστω για λίγες ημέρες- χωρίς ζάχαρη, ιδιαίτερα εάν έχεις συνηθίσει να τρως τακτικά κάτι γλυκό. Για αυτό ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και διάλεξε τους σωστούς υδατάνθρακες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments