Ελλάδα

Φωτιά Θεολόγος: Κατακαίει το πευκοδάσος η πυρκαγιά – Σώθηκαν δύο κτηνοτροφικές μονάδες

Φωτιά Θεολόγος: Κατακαίει το πευκοδάσος η πυρκαγιά – Σώθηκαν δύο κτηνοτροφικές μονάδες
Φωτιά Θεολόγος: Δύο είναι τα μέτωπα στην περιοχή της Φθιώτιδας όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δύσκολη είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες στον Θεολόγο της Φθιώτιδας. Η πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι της Πέμπτης παραμένει, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι να τεθεί υπό έλεγχο πριν φτάσει η νύχτα. Οι πυροσβέστες έσωσαν δυο μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες με την έγκαιρη επέμβασή τους. Θυμίζουμε ότι όταν πέσει το σκοτάδι, τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της επικίνδυνης πυρκαγιάς.

Δύο τα ενεργά μέτωπα

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, πραγματική μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, με τη φωτιά στο πευκοδάσος του Θεολόγου, από τις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης. Το ένα μέτωπο που είναι από την κάτω πλευρά της εθνικής οδού είναι σε πιο ελεγχόμενη κατάσταση, ωστόσο το δεύτερο από την πάνω πλευρά που κατευθύνεται προς Τραγάνα παραμένει ανεξέλεγκτο και με τη βοήθεια του αέρα μπορεί να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σώσουν από τις φλόγες δυο μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής που απειλήθηκαν από τη φωτιά. Οι περιμετρικές ζώνες που δημιούργησαν έγκαιρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες και να σώσουν τα ζώα (μοσχάρια, γουρούνια, πρόβατα), αλλά και τις περιουσίες των ιδιοκτητών των μονάδων.

Το στοίχημα είναι να προλάβουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν τα εναέρια μέσα γιατί μετά τα πράγματα θα γίνουν ιδιαίτερα δύσκολα. Η Αστυνομία από τις 15:30 η ώρα διέκοψε την κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Προσκυνάς – Θεολόγος και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους.

Βίντεο από την πυρκαγιά

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στο Twitter

Να σημειώσουμε ότι μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα και στο Λαύριο, ενώ εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί και κατασκήνωση. Η μεγάλη φωτιά στην περιοχή τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ενώ με εντολή των Νίκου Χαρδαλιά και Στέφανου Κολοκούρη θα ξεκινήσει έρευνα για το αν έγινε εμπρησμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments