Πολιτική

Χρηστίδης κορωνοϊός: Η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα που η ίδια εξήγγειλε με καθυστέρηση

Χρηστίδης κορωνοϊός: Η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα που η ίδια εξήγγειλε με καθυστέρηση
Χρηστίδης κορωνοϊός: Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζει την τρέχουσα πολιτικοκοινωνική κατάσταση, μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τη χτεσινή (15 Ιουλίου) σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μετά τα επικοινωνιακά σόου των τελευταίων εβδομάδων, η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα που η ίδια εξήγγειλε με καθυστέρηση. Βέβαια, πρώτη από όλους καλείται να τα εφαρμόσει η ίδια και τα στελέχη της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Χρηστίδης, για να καταλήξει στο εξής: «Όσο ο κίνδυνος του κορωνοϊού είναι παρών, η υγεία των πολιτών είναι πάνω από όλα».

Αυτά είναι τα νέα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις». Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε το μισό και πλέον υπουργικό συμβούλιο καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης και φαίνεται ότι η χώρα έχει φτάσει πλέον σε οριακό επίπεδο και δεν αντέχει μια ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας.

Στόχος και η προστασία της Υγείας και η αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων

«Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του», τόνισε ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός ενώ επεσήμανε δε δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Δίνεται προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους

Έτσι, στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Ένταση των ελέγχων θα υπάρξει και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments