Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικό στον ιό παιδί από τη Ρουμανία – Εντοπίστηκε στην Χερσόνησο

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικό στον ιό παιδί από τη Ρουμανία – Εντοπίστηκε στην Χερσόνησο
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα μαζί με το παιδάκι που έχει προσβληθεί από τον ιό διαμένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο από τον πατέρα και το δεύτερο παιδί της οικογένειας

Ένα παιδί από τη Ρουμανία βρέθηκε  θετικό στον κορωνοϊό στη Χερσόνησο της Κρήτης. Το παιδί, ηλικίας, περίπου 8 με 10 ετών, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας της Χερσονήσου, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πρόκειται για μέλος τετραμελούς οικογένειας από τη Ρουμανία, οι οποίοι είχαν έρθει για διακοπές στην Κρήτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα μαζί με το παιδάκι που έχει προσβληθεί από τον ιό διαμένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο από τον πατέρα και το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά Μέσα, υπάρχει και δεύτερη οικογένεια από τη Ρουμανία, μέλη της οποίας έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορωνοϊό.

Θετικό κρούσμα και στην Σαντορίνη

Θετικό κρούσμα στη Σαντορίνη μετά από ασυμπτωματικό κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίσθηκε. Σύμφωνα πληροφορίες η τουρίστρια από τη Ρουμανία που έφθασε στο νησί βρέθηκε να είναι θετική στον ιό. Η επισκέπτρια εντοπίσθηκε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης όπου και πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το δείγμα εστάλη στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης όπου και έχει τοποθετηθεί ειδικός μοριακός αναλυτής για covid-19 όπου και βρέθηκε θετικό το τεστ. Μετά τα αποτελέσματα σήμανε συναγερμός στο νησί, ενώ η Ρουμάνα τουρίστρια που δεν εμφανίζει απολύτως κανένα συμπτώματα μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει ορισθεί στο νησί. Πάντως τόσο οι υγειονομικές αρχές όσο και η Δημοτική αρχή της Σαντορίνης είναι σε αναστάτωση δεδομένου ότι ένα κρούσμα κορονοϊού μπορεί να ανατρέψει την θετική επιδημιολογικά εικόνα που παρουσιάζει το νησί από την αρχή της επιδημίας.

Το κρούσμα ωστόσο εντοπίσθηκε σε μία περίοδο που οι επιχειρηματίες της Σαντορίνης προσπαθούν να σώσουν την τουριστική χρονιά, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής στο νησί παρατηρείται μειωμένη κίνηση σε σύγκριση φυσικά με τις προηγούμενες χρονιές. Ακριβώς εξαιτίας του φόβου αυτού, οι επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού τηρούν στη Σαντορίνη εμφατικά όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού. Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο της Σαντορίνης μέσω του μοριακού αναλυτή που απέκτησε πρόσφατα, έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί έως 150 τεστ την ημέρα.

Κρούσμα και στην Μύκονο:

Εν τω μεταξύ, το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού από τον Απρίλιο στη Μύκονο ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας του νησιού, Ντίνα Σαμψούνη. Ένας 73χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής είχε ταξιδέψει εκεί για να επισκεφθεί την οικογένειά του και διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης cyclades24.gr. O άνδρας προσήλθε στο Κέντρο Υγείας, νοσηλεύεται στα ειδικά διαμορφωμένα ISO BOX και του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή. Η ανακοίνωση των τοπικών Αρχών:

«Προσήλθε στο Κ.Υ. Μυκόνου σήμερα 15/7, ασθενής ετών 73, με θετικό τεστ COVID-19, διεγνωσμένο από τον έλεγχο που πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου της χώρας. Εκτιμήθηκε από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση και εργαστηριακός έλεγχος. Ο ασθενής νοσηλεύεται στα ειδικά διαμορφωμένα ISO BOX του Κ.Υ. και του έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής, το Κέντρο Υγείας ακολουθεί πιστά και υποδειγματικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, στην διαχείριση των ασθενών όπως και στο παρελθόν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments