Ελλάδα

Συλληφθέντες ΑΣΟΕΕ: Αφέθηκαν ελεύθεροι με απίστευτους περιοριστικούς όρους

Συλληφθέντες ΑΣΟΕΕ: Αφέθηκαν ελεύθεροι με απίστευτους περιοριστικούς όρους
Συλληφθέντες ΑΣΟΕΕ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης στη Βικτώρια, αλλά με πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους.

Σάλος έχει προκληθεί με τους όρους που επιβλήθηκαν στους τρεις συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας την περασμένη Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες της περασμένης Τετάρτης έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ).

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα έφυγαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια, αφού προηγουμένως τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Συγκεκριμένα, τους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και απαγόρευσή εξόδου από τη χώρα.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους. Μέχρι εδώ, δεν υπάρχει κάτι περίεργο, όμως, στους τρεις επιβλήθηκε ένας ακόμα όρος. Τους απαγορεύθηκε να πηγαίνουν στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής, κάτι πρωτοφανές.

Αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφοι, που βρέθηκαν επί τόπου υποστηρίζουν ότι οι προσαγωγές ήταν αναίτιες και πως υπήρξε αδικαιολόγητη βία από την πλευρά της Αστυνομίας. Αυτό, όπως υποστηρίζουν, προκύπτει και από βίντεο από τη στιγμή της αποχώρησης των διαδηλωτών.

Δείτε τα βίντεο από τον ξυλοδαρμό των συγκεκριμένων διαδηλωτών

Η δικηγόρος, Αντωνία Λεγάκη, εκπρόσωπος των δύο καλλιτεχνών που είναι στην τριπλέτα των συλληφθέντων, μιλώντας στην ιστοσελίδα «News 24/7», δήλωσε:

«Είναι πρωτοφανής η απόφαση, για παράδειγμα το ένα παιδί εργάζεται στα Εξάρχεια. Έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του κατηγορουμένου, αλλά και με τη συνταγματικά προβλεπόμενη ευθύνη της Δικαιοσύνης, η οποία εκ του Συντάγματος οφείλει να τα εγγυάται όταν η εκτελεστική εξουσία τα παραβιάζει. Σήμερα, η Δικαιοσύνη, συντασσόμενη απολύτως με την κυβέρνηση, καταργεί ανερυθρίαστα ένα δικαίωμα που κέρδισε ο λαός μας με αίμα και μετά γράφτηκε στο Σύνταγμα ως ανώτατος νόμος. Όλη η Ελλάδα πλέον γνωρίζει μέσα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, την αθωότητα των κατηγορουμένων και την ενοχή της Αστυνομίας. Αλλά για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη ήταν τυφλή μπροστά στα βίντεο αλλά όχι κουφή μπροστά στα κελεύσματα της κυβέρνησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments