Ελλάδα

Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη βίντεο: Συγκλονιστικές εικόνες – Καρέ καρέ η επίθεση του δράστη

Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη βίντεο: Συγκλονιστικές εικόνες – Καρέ καρέ η επίθεση του δράστη
Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη βίντεο: Ανατριχιαστικές εικόνες - Καρέ καρέ η επίθεση του δράστη - Σοκαριστική η ψυχραιμία του.

Βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας στην ΔΟΥ Κοζάνης έρχεται στο φως της δημοσιότητας απο το protothema.gr. Στο βίντεο καταγράφεται καρέ καρέ η επίθεση του δράστη και οι αγωνιώδεις προσπάθειες των εργαζομένων να ξεφύγουν. Συγκλονίζει η ψυχραιμία που επιδεικνύει ο συλληφθείς πλέον άνδρας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του δράστη

«Χθες (16-07-2020) το μεσημέρι στην Κοζάνη, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, συνέλαβαν ημεδαπό, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας – οπλοκατοχής. Ο συλληφθείς είχε εισέλθει στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και αφού έβγαλε ένα τσεκούρι, από σακίδιο πλάτης που έφερε μαζί του, επιτέθηκε απρόκλητα σε παρευρισκόμενους υπαλλήλους, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις εξ’ αυτών, ενώ στην προσπάθειά της να διαφύγει τραυματίστηκε ελαφρά άλλη μια υπάλληλος.

Ακολούθως ακινητοποιήθηκε αρχικά από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και στη συνέχεια συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ ανωτέρω παθόντες διακομίστηκαν σε Νοσοκομείο. Κατασχέθηκαν το τσεκούρι και το σακίδιο πλάτης, εντός του οποίου βρέθηκαν μαχαίρι, εργαλείο ξυλογλυπτικής (σκαρπέλο) και μεταλλικός σουγιάς.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης».

Η απολογία του δράστη – Παραμένει αμίλητος

Δεν μιλά σε κανέναν ο 45χρονος δράστης που επιτέθηκε με τσεκούρι στην Εφορία της Κοζάνης. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων κρίθηκε προφυλακιστέος. Αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών, ενώ νωρίτερα υπήρξε η πληροφορία πως ίσως οδηγούνταν στον Κορυδαλλό.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το πως περιγράφουν τον 45χρονο δράστη της επίθεσης με το τσεκούρι άνθρωποι που τον είδαν μετά τη σύλληψή του αλλά και κατά την παρουσία του στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης. Από την πρώτη στιγμή, ο 45χρονος που τραυμάτισε με τσεκούρι τρεις υπαλλήλους της εφορίας Κοζάνης, με αποτέλεσμα οι δυο να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, είναι αμίλητος. Αρνείται να συνεργαστεί και έχει αρνηθεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Την ίδια στάση κράτησε και όταν οδηγήθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα. Δεν είπε κουβέντα, παρόλο που έμεινε σχεδόν τέσσερις ώρες στο δικαστικό μέγαρο. Φέρεται να είχε βλέμμα απλανές. Σύμφωνα με το KOZANILIFE.GR, ο δράστης της επίθεσης με το τσεκούρι έδειχνε «χαμένος», χωρίς να έχει ιδιαίτερη επαφή με όσα γίνονταν γύρο του. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μεταφορά του εντός του δικαστικού μεγάρου γινόταν με αναπηρικό καρότσι.

Η μεταγωγή του έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ η διαδικασία της ανάκρισης έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από το πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου. Ο δράστης από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε, χωρίς να έχει πρόθεση να συνεργαστεί και χωρίς να φαίνεται να δείχνει μεταμέλεια για την πράξη του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments