Ελλάδα

Το επικό σκίτσο του Αρκά για τον κορωνοϊό και την βλακεία

Το επικό σκίτσο του Αρκά για τον κορωνοϊό και την βλακεία
Ο Αρκάς ξανα "χτυπά" με νέο του σκίτσο, σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

Ο Αρκάς μέσα από ένα πρόσφατο σκίτσο του θέλησε να σχολιάσει την επικαιρότητα της χώρας μας, όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει. Ένα από τα σπουδαιότερα εγχώρια θέματα δεν παύει να είναι και η πανδημία του κορωνοιού. Αν και τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην από τις μακρινές πλέον ημέρες της καραντίνας, που βιώσαμε όλοι και του καθολικού lock down, πλέον τους τελευταίους δύο μήνες, διανύουμε ρυθμούς κανονικότητας.

Τα περισσότερα καταστήματα και οι επιχειρήσεις είναι ανοικτά εκτός βέβαια από ορισμένες εξαιρέσεις, και ενώ όλα μοιάζουν όπως πριν, δυστυχώς πολλοί απερίσκεπτοι συμπολίτες μας ξεχνούν και μέτρα και κορωνοιό. Αν και η επιτράπηκε η επιστροφή στην κανονικότητα, αυτό που ξεχνούν πολλοί πολίτες είναι η  πρόληψη που πρέπει να συνοδεύεται με την καθημερινότητά μας. Δυστυχώς βλέπουμε γύρω μας πολλούς απερίσκεπτους που συνωστίζονται σε μαγαζιά, κλαμπ, παραλίες και όχι μόνο. Μάλιστα σαν να μην φτάνει αυτό, δείχνουν να αδιαφορούν και για την προστασία τόσο του καθενός ξεχωριστά, όσο και του συνόλου, καθώς η προστατευτική μάσκα δεν χρησιμοποιείται όσο θα έπρεπε.

Ο Αρκάς λοιπόν βλέποντας αυτή τη νέα καθημερινότητα θέλησε να σχολιάσει με ένα μοναδικό σκίτσο, το οποίο σίγουρα μας βάζει σε σκέψεις.

Δείτε το νέο του σκίτσο:

Λίγα λόγια για τον Αρκά

Ο Αρκάς είναι σπουδαίος Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε  την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments