Ελλάδα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Εργαζόμενοι και καταναλωτές πρέπει να τη φορούν από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Εργαζόμενοι και καταναλωτές πρέπει να τη φορούν από σήμερα στα σούπερ μάρκετ
Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη την Παρασκευή και ισχύει από σήμερα.

Υποχρεωτική είναι από σήμερα Σάββατο 18 Ιουλίου, η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ τόσο για όσους εργάζονται στα καταστήματα όσο και για εκείνους που πάνε για να κάνουν τις αγορές τους.

Η ανάρτηση στο Twitter

Εργαζόμενοι και καταναλωτές λοιπόν, δεν θα πρέπει να ξεχνούν να φορέσουν τη μάσκα τους, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη την Παρασκευή  17 Ιουλίου και ισχύει από σήμερα.

Όπως φαίνεται και σε ανάρτηση που έκανε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης στο Τwitter: «Εφαρμόζοντας η πολιτική ηγεσία τού υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές».

Πώς φτάσαμε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σουπερμάρκετ

Πάντως, η απόφαση αυτή δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, αν σκεφτεί κανείς πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είχε εισηγηθεί από την περασμένη Τρίτη την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Και ενώ οι ανησυχίες των ειδικών είχαν εκφραστεί σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων από την ημέρα όπου άνοιξαν τα σύνορα της χώρας, πλέον οι επαγγελματίες υγείας φαίνεται να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.

Άλλωστε περιπτώσεις κορωνοϊού παρουσιάζουν αυξητική τάση σε καθημερινή πλέον βάση, γεγονός που έχει οδηγήσει τους επιστήμονες στο να συστήνουν την επιστροφή μέτρων αλλά και ελέγχων ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Κρίσιμο οι επόμενες ημέρες για νέα μέτρα

Πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα με σκοπό την προστασία της Υγείας μέσω της αυστηροποίησης των ελέγχων. Αιτία αυτής της κίνησης η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων από κορωνοϊό. Και για αυτό οι επόμενες ημέρες, κυρίως μέχρι τα τέλη Ιουλίου είναι πολύ κρίσιμες.

Πλέον φαίνεται πως το πρώτο σκέλος αρχίζει να τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα κιόλας, όπου όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να φεύγουν από το σπίτι τους με προορισμό το σούπερ μάρκετ έχοντας μαζί τους τη μάσκα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments