Πως Να

Πώς να μαζέψω τα χειμερινά ρούχα

Πώς να μαζέψω τα χειμερινά ρούχα
Μπορεί να διανύουμε τον Ιούλιο αλλά αρκετοί είναι εκείνοι που δεν έχουν ξεχωρίσει ακόμα τα καλοκαιρινά από τα χειμερινά τους ρούχα.

Κάθε χρόνο επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα ρούχα μας και πιο συγκεκριμένα, με τα καλοκαιρινά και τα χειμερινά αφού τους αλλάζουμε θέση ανάλογα με την εποχή.

Όμως, παρότι είμαστε στα μέσα Ιουλίου, υπάρχει κόσμος που δεν έχει αποθηκεύσει τα χειμερινά του ρούχα σε διαφορική θέση από τα καλοκαιρινά. Άλλος επειδή αδιαφορεί, άλλος επειδή βαριέται, άλλος επειδή δεν πρόλαβε. Ο καθένας έχει τον λόγο του αλλά εμείς έχουμε μερικές συμβουλές και για όσους τα έχουν μαζέψει ήδη, ώστε να δουν αν το έχουν κάνει σωστά, και για εκείνους που ακόμα δεν έχουν ασχοληθεί.

Να τα πλύνετε και να τα σιδερώσετε

Όσο χρονοβόρα διαδικασία και αν ακούγεται, πρέπει να πλύνετε όλα τα ρούχα  ανεξαιρέτως πριν τα αποθηκεύσετε. Μην τα ξεχωρίσετε σε ρούχα άπλυτα που έχετε φορέσει και σε ρούχα που δεν φορέσατε καθόλου και άρα είναι καθαρά, σύμφωνα με το spirossoulis. Όλα τα ρούχα, ακόμα και αυτά που ήταν ξεχασμένα σε κάποια ντουλάπα, χρειάζονται πλύσιμο, καθώς σκόνη θα έχει εισχωρήσει στις ίνες τους.

Για την καλύτερη αποστείρωση τους, χρειάζεται να τα σιδερώσετε πριν τα αποθηκεύσετε. Ειδικά για τα ρούχα που θα αποθηκεύσετε κρεμαστά σε ντουλάπες. Σε περίπτωση μόνο, που δεν διαθέτετε αρκετό χώρο για αποθήκευση και αναγκαστικά, στριμώξετε τα ρούχα σας, τότε μπορείτε να αποφύγετε το σιδέρωμα για να μην παιδεύεστε διπλά.

Τα χωρίζετε ανάλογα με το είδος και τα μαζεύετε

Χωρίστε τα ρούχα σας σε ομάδες ανάλογα με το είδος τους. Για παράδειγμα, κάντε μια ξεχωριστή στήλη με τα παντελόνια, τις μπλούζες, τα πουκάμισα, τα φορέματα, κλπ. Η κάθε στήλη που θα δημιουργήσετε φροντίστε να είναι, όσο το δυνατόν γίνεται, διαταγμένη από το πιο σκουρόχρωμο στο πιο ανοιχτόχρωμο ρούχο. Σε καμιά περίπτωση δε θα θέλατε ένα λευκό ρούχο σας να είναι σε άμεση επαφή με ένα σκουρόχρωμο που ενδέχεται να ξεβάψει, αν αναπτυχθεί υγρασία.

Αποθηκεύστε τα πουκάμισα, τα φορέματα και τα πανωφόρια σας κρεμασμένα μέσα σε ειδικούς σάκους αποθήκευσης ρούχων. Τα πουλόβερ σας δεν κάνει να τα αποθηκεύετε, ακόμα κι αν έχετε ελεύθερο χώρο, καθώς από το βάρος θα ξεχειλώσουν. Επιλέξτε με προσοχή τις κρεμάστρες που θα χρησιμοποιήσετε, ειδικά για να κρεμάσετε τα πανωφόρια σας, αφού χρειάζεστε κρεμάστρες πιο χοντρές στις άκρες για να είναι ανθεκτικές και να στηρίζουν σωστά τους ώμους των ρούχων.

Όσα ρούχα δεν κρεμάσετε, μπορείτε να τα διπλώσετε και να τα βάλετε σε ντουλάπι ή μια βαλίτσα που δεν θα χρησιμοποιήσετε ενώ καλό είναι να αποφύγετε τις πλαστικές σακούλες και εκείνες του καθαριστηρίου για να αποθηκεύσετε τα ρούχα σας, διότι αυτές οι σακούλες μπορούν να συγκρατήσουν υγρασία στο εσωτερικό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments