Διεθνή

Καθεδρικός Νάντη πυρκαγιά: Καίγεται το εσωτερικό του ναού που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα

Καθεδρικός Νάντη πυρκαγιά: Καίγεται το εσωτερικό του ναού που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα
Καθεδρικός Νάντη πυρκαγιά: Συναγερμός στην Γαλλία, καθώς στον ναό του 15ου αιώνα έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

Συναγερμός έχει ξεσπάσει στην γαλλική πόλη Νάντη, στα δυτικά της Γαλλίας καθώς ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου – Αγίου Παύλου, έχει πάρει φωτιά. Το κτίριο του ναού είναι του 15ου αιώνα και η πυρκαγιά ξέσπασε στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με το BBC 60 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο από το πρωί που ξέσπασε η φωτιά και προσπαθούν να τη σβήσουν.

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Στις 15 Απριλίου 2019 ένας ακόμα ναός, το σύμβολο του Παρισιού, η Παναγία των Παρισίων τυλίχτηκε στις φλόγες βυθίζοντας στην θλίψη την Γαλλία. Ένα χρόνο μετά ένα ντοκιμαντέρ προσπάθησε να ρίξει φως στα αίτια εκείνης της πυρκαγιάς.

Το σύστημα πυρασφάλειας της Παναγίας των Παρισίων δεν διέθετε αυτόματη ρίψη νερού, ούτε κάμερες ασφαλείας, αλλά 160 ανιχνευτές καπνού. Προβλεπόταν επίσης η φύλαξη από δύο εργαζόμενους ιδιωτικής εταιρείας για την περίπτωση μιας τέτοιας καταστροφής. Ο άνθρωπος που βρισκόταν σε βάρδια το απόγευμα της 15ης Απριλίου είχε αναλάβει τα καθήκοντά του, την ίδια εκείνη ημέρα.

Εκπαιδευμένος μόλις δυο φορές, από δύο ώρες, για την αποστολή της φύλαξης της Παναγίας των Παρισίων, ο άτυχος εργαζόμενος βρέθηκε αντιμέτωπος με την ολοκληρωτική καταστροφή. «Ο φύλακας που δεν κινείται μέσα στο κτίριο, δεν γνωρίζει το κτίριο» αναφέρει γνώστης των γεγονότων στη γαλλική τηλεόραση, επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η ίδια πηγή προσθέτει πως ο καθεδρικός της Παναγίας των Παρισίων είναι δαιδαλώδης και θα ήταν αδύνατο να εκπαιδευτεί κανείς σε διάστημα μόλις τριών ημερών.

Παράλληλα από την στιγμή του ξεσπάσματος της πυρκαγιάς μέχρι να έρθει η πυροσβεστική πέρασαν πενήντα λεπτά καθώς υπήρχαν διαδοχικές καθυστερήσεις στα διάφορα κλιμάκια που ενημερώνονταν.

Άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων

Η σπίθα που προκάλεσε τη ζημιά στην Παναγία των Παρισίων παραμένει ακόμη ένα μυστήριο. Την περίοδο εκείνη, συνεργείο 12 εργατών, πραγματοποιούσε εργασίες αποκατάστασης στην οροφή του ναού. Το συνεργείο, στην κατάθεσή του στις Αρχές, υποστήριξε πως ούτε την ημέρα εκείνη, ούτε νωρίτερα χρησιμοποίησαν οξυγονοκόλληση ή εργαλεία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη φωτιά.

Το σενάριο του βραχυκυκλώματος σε κάποια από τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις της Παναγίας των Παρισίων μοιάζει ακόμη ως η πιθανότερη εκδοχή. Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση αναφέρουν επίσης το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από τσιγάρο, γεγονός που δεν προκύπτει από τα έως τώρα δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments