Θέσεις Εργασίας

Πυροσβεστική προκήρυξη: 202 θέσεις εποχικής απασχόλησης

Πυροσβεστική προκήρυξη: 202 θέσεις εποχικής απασχόλησης
Πυροσβεστική προκήρυξη: Και αν υπάρξουν κενά, δύναται να εκδίδεται συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων.

Το Πυροσβεστικό Σώμα προχωρά σε κάλυψη 202 θέσεων εποχικής απασχόλησης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Ενόψει της επικείμενης κάλυψης κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης γνωρίζεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση «κάθε έτος και μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενά, με απόφαση Αρχηγού Π.Σ. δύναται να εκδίδεται συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών για τις υπολειπόμενες αντιπυρικές περιόδους μέχρι την συμπλήρωσης πενταετίας από την διενέργεια του διαγωνισμού».

Αν υπάρξουν κενά, θα ανακοινωθούν νέες θέσεις εργασίας

Τη δεδομένη στιγμή υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα ως προσληφθέντες – επιτυχόντες του ανωτέρω διαγωνισμού χίλιοι εκατόν εξήντα οκτώ (1168) ιδιώτες ως Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης. Από το σύνολο των χιλίων τριακοσίων (1300) θέσεων, που προκηρύχτηκαν με την ανωτέρω σχετική, προέκυψαν εκατόν τριάντα δυο (132) κενά. Επιπλέον, από τους χίλιους διακόσιους (1.200) Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης (με έτος αρχικής πρόσληψης από το 2003 έως και το 2019), που έκαναν λύση σύμβασης στις 31 Οκτωβρίου του 2019 και είχαν δυνατότητα επαναπρόσληψης για την αντιπυρική περίοδο 2020, υπηρετούν τη δεδομένη χρονική στιγμή χίλιοι εκατόν τριάντα (1130) δημιουργώντας επιπρόσθετα άλλες εβδομήντα (70) κενές θέσεις.

Δεδομένου ότι οι τελικοί αναμορφωμένοι κυρωμένοι πίνακες μετά τις κληρώσεις της ανωτέρω σχετικής είναι οι μόνοι που παραμένουν σε ισχύ, διότι σε κάθε περίπτωση αντίστοιχοι πίνακες προηγουμένων διαγωνισμών δεν υφίστανται, καθώς έχουν λήξει και δεν δύναται να αναβιώσουν αυτοδικαίως προς κάλυψη των προαναφερόμενων κενών θέσεων και ενόψει των αυξημένων αναγκών της αντιπυρικής περιόδου και της αδήριτης ανάγκης να στελεχωθεί πλήρως ο μηχανισμός πυροπροστασίας της Χώρας, με τους συνολικά δύο χιλιάδες πεντακόσιους πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης για τους οποίους εγκρίθηκε η πρόσληψη σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Πρ. ΔΙΠΑΑΔ/ Φ.ΕΓΚΡ./ 40/ 4211 Σχετ. 5744/ 18-03-2020 Απόφαση της Επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 (άρθρο 2, παρ.1), σε εκτέλεση της ανωτέρω σχετικής τα κενά αυτά θα κατανεμηθούν εκ νέου σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Πού θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα;

Το σύνολο των κενών θέσεων των πινάκων 1 και 2 της ανακοίνωσης θα καλυφθεί από ισάριθμους επιτυχόντες – επιλαχόντες υποψηφίους των τελικών αναμορφωμένων κυρωμένων πινάκων μετά τις κληρώσεις της ανωτέρω (α) σχετικής, ανά κατηγορία των αντίστοιχων ΔΙ.Π.Υ.Ν. ή ΔΙ.Π.Υ. στις οποίες εμφανίζονται τα κενά των ανωτέρω πινάκων. Κατ’ εξαίρεση στον πίνακα 2, μια (1) κενή θέση της ΔΙ.Π.Υ. Δυτικής Αττικής, η κενή θέση στο Αερομεταφερόμενο Πεζοπόρο Τμήμα Ιονίου της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας και η κενή θέση της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας θα καλυφθούν αντίστοιχα από τους υποψήφιους ιδιώτες, των οποίων οι αιτήσεις θεραπείας, αφού εξετάστηκαν αρμοδίως, έγιναν δεκτές. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σύμφωνα με την Εγκύκλιο 54/Α.Π.Σ. και να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για να δείτε την ανακοίνωση αναλυτικά, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments