Αθλητισμός

Φερέιρα: Στον πάγκο του ΠΑΟΚ και την επόμενη χρονιά

Φερέιρα: Στον πάγκο του ΠΑΟΚ και την επόμενη χρονιά
Φερέιρα: Θα παραμείνει στον Δικέφαλο του Βορά και την επόμενη χρονιά. «Θα μείνω και θα κατακτήσουμε τίτλους τίτλους» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αμπέλ Φερέιρα και την νέα χρονιά. Στις δηλώσεις που παραχώρησε ο ίδιος μετά το ματς με τον Άρη για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, φαίνεται ότι όχι μόνο θα παραμείνει αλλά έχει και σχέδια να ανεβάσει τον Δικέφαλο του βορά σε θέσεις… τίτλου.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα για το τώρα και το μέλλον. Μίλησα με τον νέο αθλητικό διευθυντή, η ομάδα γνωρίζει τις ελλείψεις και πού χρειάζεται ενίσχυση», ανέφερε αρχικά ο 42χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Καταλήξαμε και υπάρχει μία συμφωνία. Ήρθαν για να κατακτήσω τίτλους, ξέρω την αξία μου και τη δυναμική του συλλόγου».

Στη συνέχεια, ο Φερέιρα πρόσθεσε: «Η απόφαση και της διοίκησης είναι να μείνω για να κατακτήσουμε τίτλους και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Όπως είπε και ο Πορτογάλος, ο ίδιος και η διοίκηση με τον Όλαφ Ρέμπε καλούνται να καταστρώσουν τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν, με την ομάδα να μαθαίνει στις 10 Αυγούστου τον αντίπαλο που θα βρεθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (το ματς θα γίνει το διήμερο 25/26 Αυγούστου).

Υποψήφιοι αντίπαλοι είναι η Άλκμααρ, η Ραπίντ Βιέννης και η Βικτόρια Πλζεν, ενώ η κατάσταση θα γίνει πιο ξεκάθαρη μόλις ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα σε Τουρκία και Κροατία.

Λίγα λόγια για τον Αμπέλ Φερέιρα

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε από ποδοσφαιριστής στην Πορτογαλία. Αφού αναδείχθηκε από την ακαδημία νέων της ομάδας της πατρίδας του Πεναφιέλ, αναπτύχθηκε στην Βιτόρια Γκιμαράες, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην Πριμέιρα Λίγα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες από την Βικιπαίδεια υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μπράγκα για τη σεζόν 2004-05. Τον Ιανουάριο του 2006, μετακινήθηκε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Στις 27 Νοεμβρίου 2007, σημείωσε ένα θεαματικό γκολ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μία εκτός έδρας ήττα με 2-1 για τη φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2007-08. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κλήθηκε επίσης στην Εθνική Πορτογαλίας,[3] αλλά τελικά δεν κατάφερε να αγωνιστεί με αυτήν.

Από τη σεζόν 2008-09 και ύστερα, άρχισε να έχει δυνατό ανταγωνισμό από το Βραζιλιάνο Pedro Silva. Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε από τον Ιανουάριο του 2010 και ύστερα, μετά την αγορά του Ζοάο Περέιρα από τη Μπράγκα.

Ο βετεράνος Άμπελ χρησιμοποιούταν περιστασιακά από τη Σπόρτινγκ τις επόμενες σεζόν, καθώς ο Περέιρα αγωνιζόταν συχνά ως μέσος. Στις 24 Οκτωβρίου 2010, σημείωσε το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Λισαβόνας, σκοράροντας στο 90ο λεπτό της εντός έδρας νίκης με 1-0 επί της Ρίο Άβε. Αποχώρησε στο τέλος της σεζόν 2010-11 στην ηλικία των 32 ετών, έχοντας αγωνιστεί συνολικά σε 234 αγώνες και σημειώσει 3 γκολ.

Ο Φερέιρα προπονητής

Ο Φερέιρα άρχισε να εργάζεται ως προπονητής αμέσως μετά την ποδοσφαιρική συνταξιοδότησή του και ανέλαβε υπεύθυνος στους παίδες της Σπόρτινγκ, καθώς και στη Σπόρτινγκ Β στη Σεγούντα Λίγα.Το Φεβρουάριο του 2015, προσλήφθηκε από τη Μπράγκα Β, η οποία συμμετείχε επίσης στην ίδια κατηγορία.

Στις 26 Απριλίου 2017, ο Φερέιρα διαδέχθηκε τον Jorge Simão στο τιμόνι της Μπράγκα. Τη σεζόν 2017-18, την οδήγησε στην τέταρτη θέση και την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ 2018-19. Την 1η Ιουλίου 2019, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments