Ελλάδα

Κίνηση στους δρόμους τώρα: Μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου λόγω καραμπόλας

Κίνηση στους δρόμους τώρα: Μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου λόγω καραμπόλας
Κίνηση στους δρόμους τώρα: Μποτιλιαρισμένη είναι η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Καραμπόλα με τέσσερα αυτοκίνητα πριν από λίγο στο ύψος των Διυλιστηρίων.

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που βρίσκονται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά και στο ρεύμα προς Κόρινθο. Επικρατεί μποτιλιάρισμα λόγω καραμπόλας μεταξύ τεσσάρων οχημάτων νωρίτερα στο ύψος των Διυλιστηρίων, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, συγκρούστηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, προκαλώντας τεράστιο μποτιλιάρισμα στην περιοχή.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ ήδη έχουν απομακρυνθεί τα δύο οχήματα.

Κολλημένη είναι και η Λεωφόρος Σχιστού προς Σκαραμαγκά με τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Δείτε την κίνηση live εδώ

Τα τροχαία ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα στους δρόμους της Ελλάδας, ακόμα και αυτά που δεν είναι σοβαρά. Η τήρηση του ΚΟΚ είναι η μέθοδος για να αποφεύγουμε ατυχήματα με μόνο υλικές ζημιές, όπως πχ η συγκεκριμένη καραμπόλα αλλά και για να μην προκαλέσουμε ή να μην είμαστε θύματα τροχαίων ατυχημάτων που μπορεί να είναι σοβαρά για την υγεία ή για τη ζωή τη δικιά μας ή των συνανθρώπων μας. Στην Ελλάδα συνεχίζουν να γίνονται αρκετά τροχαία ατυχήματα. Μόνο τον μήνα Ιούνιο έχασαν τη ζωή τους δεκαοκτώ άτομα.

Τα τροχαία τον μήνα Ιούνιο

Να θυμίσουμε ότι δεκαοκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα και 564 τραυματίστηκαν (17 σοβαρά και 547 ελαφρά) σε 460 ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Ιούνιο στην Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή του λεκανοπεδίου, βεβαιώθηκαν 22.007 παραβάσεις από τις οποίες οι 850 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 511 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 46 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
  • 2.772 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
  • 246 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 414 για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 433 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 1.446 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 51 για επικίνδυνους ελιγμούς

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments