Διεθνή

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle εκτάκτως ανοιχτά της Λιβύης – Τι συμβαίνει

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle εκτάκτως ανοιχτά της Λιβύης – Τι συμβαίνει
Πρόκειται για την ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου.

Τύμπανα πολέμου κρούουν στη Λιβύη και σύμφωνα με tweets στο διαδίκτυο και πληροφορίες ο Γαλλικός στόλος έχει στείλει ανοιχτά της Λιβύης το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Το γαλλικό αεροπλανοφόρο, και μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, μπορεί είτε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, βάζοντας στοπ στην προέλαση των μισθοφόρων του Ερντογάν, είτε να δώσει βοήθεια στην Αίγυπτο σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης.

Η λιβυκή κυβέρνηση που έχει αναγνωρίσει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και συνεργάζεται μαζί της έχει μετακινήσει στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Σύρτη, όπου αποτελεί πύλη προς τους κύριους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, τους οποίους στοχεύει να ανακτήσει από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό.

Αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ – Ο Γάλλος γίγαντας

Το πυρηνικό αεροπλανοφόρο «Σάρλ ντε Γκώλ» (Charles de Gaulle) είναι η ναυαρχίδα του Γαλλικού ναυτικού και το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης. Είναι το δέκατο αεροπλανοφόρο στην ιστορία της Γαλλίας αλλά το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο επιφανείας, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην κατοχή του Γαλλικού Ναυτικού το 2000.

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει αεροσκάφη τύπου Dassault-Breguet Σούπερ Étendard, Dassault Rafale M και E-2C Hawkeye, αλλά και ελικόπτερα EC725 Caracal και AS532 Cougar για έρευνα και διάσωση, καθώς και πυραύλους αεράμυνας Aster-15. Πρόκειται για αεροπλανοφόρο τύπου catobar και χρησιμοποιεί ένα σύστημα ατμοπροωθούμενων ή ηλεκτρικών καταπελτών τα οποία υποβοηθούν το αεροσκάφος να φτάσει στην απαραίτητη ταχύτητα απονήωσης. Για την προσνήωση, χρησιμοποιείται ένα σύστημα σύλληψης των αεροσκαφών, τα οποία φέρουν γάντζους, και οι οποίοι συγκρατώνται κατά την προσνήωση από συρματόσχοινα απλωμένα στο κατάστρωμα πτήσης.

Μάλιστα των χαρακτηριστικών του, το Σάρλ ντε Γκώλ είναι το μόνο μη-αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον κόσμο που είναι αρμόδιο για τη μεταφορά αμερικανικών αεροσκαφών, όπως το F / A-18E Super Hornet ή to C-2 Greyhound.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments