Πολιτική

«Καθημερινή» σε Γεροβασίλη: Δεν αποσύρουμε το δημοσίευμα

«Καθημερινή» σε Γεροβασίλη: Δεν αποσύρουμε το δημοσίευμα
«Καθημερινή» σε Γεροβασίλη: Η εφημερίδα απάντησε με ανακοίνωσή της στην πρώην υπουργό.

Η εφημερίδα «Καθημερινή» με ανακοίνωσή της απάντησε στο εξώδικο της πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη για το εξώδικό της προς την «Κ» σχετικά με τις αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι.

Η ανακοίνωση της εφημερίδας αναφέρει: «Η «Κ» αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Η «Κ» προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου. Η «Κ» δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Η «Καθημερινή» της Κυριακής δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος ακούγεται σε ηχητικό να απειλεί τον εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο, προκειμένου αυτός να συγκαλύψει τις ευθύνες στο πόρισμά του. Στο δημοσίευα αναφέρεται ότι ο κ. Ματθαιόπουλος «επαναλαμβάνει δύο φορές πως του μιλάει ακολουθώντας εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας και σε κάποιο σημείο διευκρινίζει πως η εντολή για συγκάλυψη ήρθε από «την υπουργό», εννοώντας προφανώς την τότε πολιτική προϊσταμένη του, Όλγα Γεροβασίλη».

Οι δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη

Του εξωδίκου είχαν προηγηθεί δύο δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη. Στην πρώτη, το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε: «Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Χθες, η κ. Γεροβασίλη είπε, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση της από τον κ. Ματθαιόπουλο: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ως απειλή την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός μου να μην επιτρέψω σε οποιονδήποτε να με συκοφαντεί, να μην επιτρέψω στο ψέμα και τους όποιους εκφραστές του να λερώσουν την πολιτική διαδρομή, το αξιακό μου σύστημα και την προσωπική μου αξιοπρέπεια.

Εξηγούμαι λοιπόν στον κύριο Πέτσα -που ζητά από μένα εξηγήσεις για κάτι το οποίο μέχρι χθες δε γνώριζα κι αν είναι αληθές ό,τι διάβασα στην Καθημερινή είναι ψευδέστατο όσον με αφορά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments