Ελλάδα

Κτηματολόγιο Αθήνας: Έρχεται παράταση έως 1 Οκτωβρίου για την ανάρτηση

Κτηματολόγιο Αθήνας: Έρχεται παράταση έως 1 Οκτωβρίου για την ανάρτηση
Κτηματολόγιο Αθήνας: Παράταση πρόκειται να δοθεί για την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων έως τη 1 Οκτωβρίου. Έχουν υποβληθεί 1,22 εκατ. δηλώσεις ιδιοκτησίας σε σύνολο 729.223 ακινήτων.

Λόγω πολλών ενστάσεων και προσφυγών στο κτηματολόγιο της Αθήνας, η ανάρτηση των κλιματολογικών στοιχείων έχει καθυστερήσει, και το διοικητικό συμβούλιο του «Ελληνικού Κτηματολογίου» σκοπεύει να δώσει παράταση έως τη 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newmoney.gr, αναφέρεται ότι για τις ιδιοκτησίες που δηλώθηκαν το 2008 αλλά λόγω διαφορετικών διαγωνιστικών διαδικασιών (επεξεργασίας και ανάρτησης) κατέληξαν σε ενστάσεις και προσφυγές μεταξύ των διαγωνιζομένων και έφεραν μεγάλες καθυστερήσεις στην ανάρτηση. Το Κτηματολόγιο είχε δώσει αρχικά διορία έως τις 3 Αυγούστου, για τους κατοίκους Εσωτερικού και για 1 Οκτωβρίου για τους κατοίκους Εξωτερικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρόνος θα επεκταθεί έως την 1 Οκτωβρίου, με απόφαση που έχει ληφθεί και αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην Αθήνα έχουν υποβληθεί 1,22 εκατ. δηλώσεις ιδιοκτησίας σε σύνολο 729.223 ακινήτων

Στην Αθήνα, υπολογίζεται ότι έχουν υποβληθεί 1,22 εκατ. δηλώσεις ιδιοκτησίας σε σύνολο 729.223 ακινήτων από 543.000 φυσικά πρόσωπα και άνω από 8.000 νομικά πρόσωπα και το Δημόσιο. Για πρώτη φορά, ο έλεγχος μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΤΑXIS με την χρήση των αντίστοιχων κωδικών.

Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Ήδη, όσοι έχουν δηλώσει δικαιώματα και δεν έχουν δώσει στοιχεία e-mail, έχουν λάβει μέσω ταχυδρομείου το κτηματολογικό απόσπασμα. Θα ακολουθήσει για όσους έχουν καταχωρήσει e-mail και σχετική ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσοι δεν έχουν λάβει κάποια ειδοποίηση καλούνται μέσω της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» (www.ktimanet.gr), να αναζητήσουν την επιλογή «ανάρτηση» και να κάνουν χρήση της εφαρμογής μέσω των κωδικών του Τaxisnet.

Αν διαπιστώσουν λάθη ή δεν υπάρχει καταγεγραμμένο = το ιδιοκτησιακό τους δικαίωμα (είτε διότι δεν το είχαν ποτέ δηλώσει είτε γιατί η δήλωσή τους είχε απορριφθεί) τότε πρέπει να επικοινωνήσουν με το κτηματολογικό γραφείο τηλεφωνικά στο 210-01.01.010 ή μέσω email ([email protected]).

Μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση διόρθωσης στοιχείων και ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται στη σχετική ιστοσελίδα.

Έως τις 15 Ιουλίου, είχαν πραγματοποιηθεί 47.823 αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων και 10.572 αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος. Από αυτές, ηλεκτρονικά είχαν υποβληθεί 2.408 για διόρθωση κτηματολογικών στοιχείων και 8.637 για διόρθωση πρόδηλου σφάλματος. Για αίτηση χορήγησης πιστοποιητικού κτηματογραφούμενου ακινήτου (έχουν υποβληθεί 11.134 αιτήσεις) υπάρχει από τις 22 Ιουνίου, η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, με χρήση των προσωπικών κωδικών TAXISnet.

Συνολικά, εντός του Δήμου Αθηναίων σε 10.979 ακίνητα, ο ιδιοκτήτης προέκυψε μέσω δηλώσεων ιδιοκτησίας των γειτονικών ιδιοκτησιών και 1.999 γεωτεμάχια παρέμεναν αγνώστου ιδιοκτήτη. Επίσης, οι δηλώσεις ιδιοκτησίας για περίπου 30.000 ιδιοκτησίες απορρίφθηκαν είτε διότι δεν εντοπίστηκαν είτε διότι προκρίθηκε άλλος ιδιοκτήτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments