Ελλάδα

Μήνυμα ΑΓΕΕΘΑ για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Μήνυμα ΑΓΕΕΘΑ για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Τουρκία: Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών στο Αιγαίο.

Αυστηρό μήνυμα – προειδοποίηση προς την Τουρκία έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. «Μαζί με την Εθνική Φρουρά, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας είναι ικανές να επιτελέσουν αυτό, το οποίο έχουν στην άκρη του μυαλού τους οι Έλληνες χωρίς να χρειάζεται να το πούμε», δήλωσε από την Κύπρο ο ΑΓΕΕΘΑ.

Ο στρατηγός Κ. Φλώρος, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις, έγινε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δώρισε στον Μακαριότατο Κύπρου το έμβλημα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, το οποίο αποτελείται από μία περικεφαλαία της αρχαιότητας, μία άγκυρα πλοίου και ένα ζευγάρι φτερά, συμβολίζοντας τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην περιγραφή των χαρακτηριστικών του εξέφρασε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία: «Διαχωρίζονται οι τρεις διαστάσεις: Ξηρά, θάλασσα και αέρας, στις οποίες φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε αν και όποτε απαιτηθεί. Ευχόμεθα να μην απαιτηθεί, διότι οι Τούρκοι είναι ορθολογικοί και σκέφτονται καλά και η προετοιμασία μας και η προς πόλεμο προπαρασκευή αποτελεί το εχέγγυο της μη πραγματοποίησης πολέμου. Και αυτό προσπαθούμε», δήλωσε. Ο κ. Φλώρος πραγματοποίησε την επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΦ αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και άλλους αξιωματούχους, ενώ λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στην Αθήνα.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι σε μήνυμα του προς την Τουρκία εκπρόσωπος του State Department αναφέρει ότι «Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια για επιχειρήσεις» στην περιοχή, καθώς η NAVTEX έχει εκδοθεί για «αμφισβητούμενα ύδατα».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε μετά από ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον και ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, που επικαλείται διπλωματική πηγή, το πρώτο μέρος της ανακοίνωσης δεν είναι καλό για τα ελληνικά συμφέροντα, διότι η περιοχή του Καστελόριζου αμφισβητείται μόνο από την Τουρκία και καμία άλλη χώρα. Το δεύτερο μέρος θεωρείται καλό.

Η απάντηση στα αγγλικά:

The United States is aware that Turkey has issued a NAVTEX for research in disputed waters in the Eastern Mediterranean. We urge Turkish authorities to halt any plans for operations and to avoid steps that raise tensions in the region.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments