Πολιτική

Γεροβασίλη Μάτι: «Εξοργιστικοί οι διάλογοι των αξιωματικών»

Γεροβασίλη Μάτι: «Εξοργιστικοί οι διάλογοι των αξιωματικών»
Γεροβασίλη Μάτι: Σοκαρισμένη από τους διαλόγους των αξιωματικών δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι προσπαθούν να εμπλέξουν την πολιτική ηγεσία.

Σε εκπομπή του ΣΚΑΪ η κ. Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε εξοργιστική την συνομιλία των αξιωματικών της πυροσβεστικής, σημειώνοντας ότι προσπαθούν να εμπλέξουν την πολιτική ηγεσία. Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις και είπε πως δεν γνωρίζει τι άλλο περιέχεται στην δικογραφία

Η κ. Γεροβασίλη  είπε ακόμα ότι καλώς κάνει και τα αποκαλύπτει όλα αυτά η εφημερίδα αλλά εξήγησε ότι την εγκαλεί  γιατί αποδέχεται στα κείμενά της ότι όλα όσα λένε οι αξιωματικοί είναι αλήθεια

«Το πιο εξοργιστικό είναι να ακούς αξιωματικούς της πυροσβεστικής να λένε ότι κάπου θα υπάρξει φωτιά και θα εγκαταλειφθούν άνθρωποι προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους», τόνισε.

«Δεν είχα προλάβει καν να τους γνωρίσω»

«Δεν θα αφήσω να σπιλωθεί το όνομά μου στο όνομα της όποιας σκοπιμότητας. Εγώ ανέλαβα υπουργός στις 29 Αυγούστου και η συνομιλία πρέπει να έγινε προς το τέλος Σεπτεμβρίου. Δεν είχα προλάβει καν να τους μιλήσω και να τους γνωρίσω» πρόσθεσε.

«Ο κ. Ματθαιόπουλος και ο κ. Λιότσος μπορεί να έλεγαν ό,τι θέλουν, εγώ δεν ξέρω τι έχουν πει», είπε ακόμα. Έχω μηνύσει τους δυο και θα αποφασίσει η δικαιοσύνη», είπε ακόμα. Η κα Γεροβασίλη ανέφερε ακόμα ότι «Εγώ δεν τελείωσα. Έχω κάνει δυο κινήσεις και έρχονται και οι επόμενες».

«Η καταγραφή είναι προϊόν εγκλήματος και όποιος το χρησιμοποιεί είναι κακούργημα. Να το ξέρετε αυτό», είπε ακόμα. Αρνήθηκε να απαντήσει αν έγιναν λάθη από την τότε κυβέρνηση στο θέμα του Ματιού.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το Μάτι. Για αντιπερισπασμό μιλάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση τα παρακάτω:

«Σε δηλώσεις του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2019, ο κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός πλέον, χαρακτήρισε “διαφορετική” την πυρκαγιά στο Μάτι και την απέδωσε σε “ακραία καιρικά φαινόμενα, απευθείας συνέπεια της κλιματικής αλλαγής”. Εντός συνόρων, ωστόσο, συνεχίζει να κάνει πολιτική εκμεταλλευόμενος την τραγωδία», σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχρισε ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Τσουβάλα, τον οποίον ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του σχετικά με το Μάτι και τον οποίον είχε αποπέμψει ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός ακριβώς για αυτές τις ευθύνες» και ότι αναβάθμισε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι, τον οποίο είχε καταγγείλει με σφοδρότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments