Ελλάδα

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Επί τόπου η Πυροσβεστική

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Επί τόπου η Πυροσβεστική
Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Προς το παρόν, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (22 Ιουλίου) στην εν λόγω περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική, καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Λασιώνος ενώ στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη, ένα πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Να σημειωθεί πως σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας βρίσκονται οι Αρχές σε πέντε περιφέρειες της χώρας, καθώς σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων),
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας),
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας),
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου) και
  • Περιφέρεια Κρήτης.

Φωτιές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Φοίνικα Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και άμεσα κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 1 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Επίσης, φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κεχριές της Κορινθίας σε δασική έκταση. Στην αρχή είχαν κινητοποιηθεί 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π ενώ υπήρξε συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Όμως, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και συνολικά είναι 77 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 2 Α/Φ.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 23 Ιουλίου

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε, για αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθο, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Τι κάνουμε αν αντιληφθούμε πως έχει ξεσπάσει φωτιά

Οι ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούμε, μόλις αντιληφθούμε μια πυρκαγιά:

  • Τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
  • Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
  • Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
  • Ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή.
  • Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο σας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνήστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χρήση του είναι επίσης δωρεάν, από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments