Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλού κορωνοϊός: Δύο κρατούμενοι νοσηλεύονται στο Θριάσιο ως ύποπτα κρούσματα

Φυλακές Κορυδαλλού κορωνοϊός: Δύο κρατούμενοι νοσηλεύονται στο Θριάσιο ως ύποπτα κρούσματα
Φυλακές Κορυδαλλού κορωνοϊός: Δύο κρατούμενοι νοσηλεύονται στο Θριάσιο νοσοκομείο ως ύποπτα κρούσματα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Ανησυχία για διασπορά του ιού στο κατάστημα φυλακών.

Ανησυχία για διασπορά του ιού στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς από χθες νοσηλεύονται δύο κρατούμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο ως ύποπτα κρόυσματα. Αυτό κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο και δη στην Παθολογική και Πνευμονολογική κλινική, έχει προκληθεί αναστάτωση. Το νοσοκομείο δεν έχει καθόλου γάντια, όπως και πολλά άλλα νοσοκομεία, σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, όπως αναφέρει το in.gr

Στους κρατούμενους έχει γίνει το τεστ για τον κορωνοϊό και αναμένονται τα αποτελέσματα. Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς σε περίπτωση που τα αποτελέσματα βγουν θετικά, υπάρχουν φόβοι για διασπορά του κορωνοϊού στις φυλακές. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται κρούσμα στις φυλακές ή έστω οριακό κρούσμα. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν καταφέρει να εμποδίσουν την διασπορά όταν εμφανίστηκαν κρούσματα. Ωστόσο η ανησυχία παραμένει και οι κρατούμενοι από την αρχή της επιδημίας έχουν μιλήσει για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Η ανακοίνωση των κρατουμένων για τον κορωνοϊό

«Αυτή τη στιγμή στο συγκρότημα των φυλακών Κορυδαλλού συνωστίζονται πάνω από 1200 κρατούμενοι/ες. Διατρέχουμε τον κίνδυνο εφ’ όσον προσβληθούμε από τον ιό του κορονοϊού να υπάρξει μαζική εξάπλωση του κορονοϊού μέσα στις φυλακές και να έχουμε τις μεγαλύτερες απώλειες και θανάτους από τον γενικότερο πληθυσμό καθώς επίσης υπάρχουν πολλοί-ες κρατούμενοι-ες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, υπερήλικες-οι, άρρωστοι, καρκινοπαθείς, έγκυες, μωρομάνες.

Με την έναρξη της κρίσης του, τα πρώτα μέτρα που ελήφθησαν στις φυλακές ήταν εις βάρος των κρατουμένων καθώς απαγορεύτηκαν τα ελεύθερα επισκεπτήρια με συγγενείς και δικηγόρους ενώ δεν μπορούμε να λαμβάνουμε πράγματα (ρούχα, τρόφιμα, βιβλία, τα πάντα). Ένα μέτρο που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και νόμιμα είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών, πράγμα που θα έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει το υπουργείο και οι αρμόδιες αρχές. Μπορεί να μειωθεί δραστικά ο πληθυσμός των φυλακών αν αποφυλακιστούν άμεσα όσοι/ες έχουν μικρές ποινές (κάτω των 5 ετών).

Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί το άρθρο 110Α του νέου Ποινικού Κώδικα σε ευρεία κλίμακα για πολλές περιπτώσεις κρατουμένων (με έξοδα του δημοσίου όπου χρειάζεται) για κατ’ οίκον κράτηση με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι), για υπερήλικες και άτομα με προβλήματα υγείας (καρκινοπαθείς, με καρδιακά προβλήματα, έγκυες, μητέρες ανηλίκων). Το μέτρο αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί ώστε να αποφευχθεί να κινδυνέψει η ζωή των ανθρώπων αν προσβληθούν από τον ιό», έγραφαν στο κείμενο τους ζητώντας αποσυμφόρηση ως μέτρο αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments