Πως Να

Πώς να φτιάξω σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Πώς να φτιάξω σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή: Θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά για να φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό.

Το παγωτό είναι παγωμένο γλύκισμα, το οποίο φτιάχνεται συνήθως από κρέμα και γάλα. Το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα, και καλύπτει συνήθως τις γεύσεις φρούτων, όπως λεμόνι ή βερίκοκο.

Το νόημα της λέξης «παγωτό» διαφέρει από χώρα σε χώρα. Για να διαχωριστούν διαφορετικές ποικιλίες και είδη παγωτού, χρησιμοποιούνται όροι όπως παγωμένο γιαούρτι, σορμπέ και τζελάτο. Για την ιστορική προέλευση του παγωτού οι πληροφορίες και δημοσιεύσεις είναι αντικρουόμενες. Η πλέον επικρατούσα άποψη σήμερα είναι αυτή της πολλαπλής εφεύρεσης, δηλαδή ότι το παγωτό εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου όπου υπήρχε πρόσβαση σε πάγο.

Από πού προέρχεται το παγωτό;

Έτσι, η πλέον διαδεδομένη άποψη είναι της κινεζικής προέλευσης, φτιαγμένο συγκεκριμένα από χιόνια των Ιμαλαΐων και κρέμα ρυζάλευρου, γάλα και μέλι. Άλλη άποψη αναφέρει ότι το παγωτό δημιουργήθηκε πριν 4000 χρόνια στη Μεσοποταμία αλλά είναι αμφίβολο το αν η θερμή αυτή περιοχή διαθέτει χιόνι ή πάγο. Άλλη εκδοχή για την προέλευση του παγωτού είναι ότι δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα στην Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική ενώ μία άλλη πληροφορία αναφέρει ότι ο Ιταλός μετανάστης στις ΗΠΑ Μαρτσιόνι, παρουσίασε το πρώτο παγωτό χωνάκι στον κόσμο με παραγωγή μέσω διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή ξηρού πάγου.

Οι πιο συνηθισμένες γεύσεις είναι σοκολάτα, φράουλα, μπανάνα και κρέμα ή βανίλια αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες όπως καρπούζι, πεπόνι, βερίκοκο και τσίχλα. Επίσης, συνήθως οι περισσότεροι επιλέγουν να το αγοράσουν και όχι να το φτιάξουν γιατί σχεδόν όλες οι συνταγές σπιτικού παγωτού απαιτούν τη χρήση παγωτομηχανής. Οπότε αν δεν έχετε, τι γίνεται;

Tips για σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Αρχικά, το σπιτικό παγωτό θα γίνει τέλειο με τη βοήθεια λίγου αλατιού και πάγου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το παγωτό σας με το που το φτιάξετε σε ένα σακουλάκι και το σακουλάκι αυτό μέσα σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο σακουλάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει παγάκια και 1/2 φλιτζάνι αλάτι. Σφραγίστε και τα δύο σακουλάκια και ανακινήστε τα για περίπου 10 λεπτά. Το παγωτό σας θα γίνει απίστευτα μαλακό.

Το μόνο που θα χρειαστείτε, σύμφωνα με το spirossoulis, είναι ένα μεγάλο μπολ με πάγο και ένα μίξερ χειρός. Σε αυτήν την περίπτωση βάλτε το παγωτό σας μέσα σε ένα μπολ και αυτό το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και αλάτι. Όση ώρα το έχετε εκεί χτυπάτε με το μίξερ το παγωτό σας. Θα γίνει σούπερ κρεμώδες.

Το ευκολότερο κόλπο από όλα έχει να κάνει με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να σας βγει το παγωτό μαλακό και αυτά είναι 2: κρέμα γάλακτος και συμπυκνωμένο γάλα. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε συμπυκνωμένο γάλα και βάλτε το μείγμα σας στην κατάψυξη. Σε μερικές ώρες θα έχετε έτοιμο το πιο εύκολο και γρήγορο παγωτό.

Πώς θα φτιάξω το παγωτό;

Όσο για το ποια συνταγή είναι η κατάλληλη, εξαρτάται από το τι αρέσει στον καθένα, ενώ υπάρχει πληθώρα συνταγών στο Διαδίκτυο καθώς στα βιβλία μαγειρικής αλλά μια εύκολη συνταγή μιας YouTuber προτείνει μόνο αυτά τα δύο υλικά: 400 μιλιγραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (χωρίς λιπαρά ή κανονικό) παγωμένο και δύο φλιτζάνια (450 μιλιγραμμαάρια) κρέμα γάλακτος.

Βάλτε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο και χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ. Όταν γίνει σαντιγί, χαμηλώστε την ταχύτητα για λίγο και ρίξτε μέσα το ζαχαρούχο γάλα. Αν θέλετε, προσθέστε λίγη βανίλια. Στη συνέχεια, αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.

Τοποθετήστε το παγωτό σε ένα μεγάλο επανασφραγιζόμενο δοχείο και να παγώσει τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Δώστε γεύση στο παγωτό σας, προσθέτοντας θριμματισμένα μπισκότα, σιρόπι, φρούτα ή ό,τι άλλο είναι κοντά στο γούστο σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments