Άποψη

Επενδύσεις στην άμυνα

Επενδύσεις στην άμυνα
Ο Γιάννης Αντύπας στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για την πολιτική προστασία και τα σώματα ασφαλείας. Τονίζει πως η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζομαι υπέρ των εξοπλισμών. Έχω εξηγήσει πως είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να αποκτήσεις πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και να εκπαιδεύσεις σε αυτές τους νέους σου. Είναι προφανές ό,τι δε γίνεται όλοι οι Έλληνες να δουλεύουμε στον τουρισμό. Γιατί, για να έχουμε επισκέπτες θα πρέπει αυτοί να αισθάνονται ασφαλείς. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχουμε ένοπλες δυνάμεις, σύστημα υγείας, υποδομές και εκπαιδευμένο προσωπικό. Απλά είναι τα πράγματα. Αν πρώτη προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση, η υγεία και η άμυνα είναι οι επόμενες. Η πολιτική προστασία, τα σώματα ασφαλείας. Γιατί η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Πραγματικά δε μπορώ να εκτιμήσω όλες τις διαστάσεις του φακέλου γαλλικές φρεγάτες.

Μπορεί να ήταν ακριβές. Μπορεί να ήταν οι καλύτερες. Αλλά, η ουσία είναι πως η Γαλλία έχει αποδείξει στην πράξη τη συμμαχική της αλληλεγγύη στη χώρα μας. Για αυτό θα μπορούσαμε να δώσουμε και κάτι παραπάνω. Γιατί η δήλωση Μακρόν δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε ευρώ. Έχει αξία ανεκτίμητη. Είναι η πλέον ξεκάθαρη δήλωση υποστήριξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Την ώρα που οι άλλοι ισχυροί μιλούν με μισόλογα ο Γάλλος Πρόεδρος μίλησε στην γλώσσα μας! Έκανε την παρέμβασή του στα ελληνικά! Και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Τα γαλλικά Μιράζ 2000 είναι το κρυφό όπλο της Ελλάδας, καθώς δεν τα διαθέτουν οι Τούρκοι όπως και τα γερμανικά υποβρύχια. Μόνο που οι Γερμανοί θα τα πουλήσουν και στην Άγκυρα. Ενώ το Παρίσι δεν το έκανε ποτέ αυτό. Και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Θα μου πείτε: θες να πληρώνουμε προστασία; Όχι. Θέλω να έχουμε συμμαχίες. Και οι συμμαχίες περνάνε και από την τσέπη, όπως ο έρωτας από το στομάχι. Μην το κάνουμε πιο σύνθετο από όσο πραγματικά είναι. Στις διεθνείς σχέσεις όλα παίζουν τον ρόλο τους, όλα έχουν τη θέση τους στις διακρατικές σχέσεις.

Μην ξεχνάμε την παρουσία της Γαλλίας και στις ενεργειακές έρευνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στα κυπριακά οικόπεδα.

Και με αυτή τη μορφή η Γαλλία στηρίζει τα εθνικά μας συμφέροντα. Όπως βεβαίως με τις σχέσεις της και την επιρροή της στην Αίγυπτο, αλλά και την παρέμβασή της στη Λιβύη. Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφαση για τη συμμετοχή μας σε γαλλικά εξοπλιστικά προγράμματα. Πιστεύω ό,τι μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος η Ελλάδα να γίνει κρίκος στη γαλλική αμυντική βιομηχανία. Είναι βασική προϋπόθεση για την εθνική μας ανεξαρτησία.

Και αν δεν υπάρχουν λεφτά μπορούν να βρεθούν. Είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει Έλληνας που δε θα προσέθετε τον οβολό του σε ένα ταμείο για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας μας. Η κρίση της πανδημίας έδειξε ό,τι δεν έχουμε ξεχάσει να βρισκόμαστε στην ίδια όχθη για να πετύχουμε στόχους. Αρκεί εκείνοι που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και να αναλαμβάνουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments