Πολιτική

Γεράσιμος Θωμάς: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Γεράσιμος Θωμάς: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Γεράσιμος Θωμάς: Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Γεράσιμος Θωμάς προκειμένου να αναλάβει τον νέο του ρόλο, παραιτήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Πιο συγκεκριμένα, την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο κος Θωμάς με σκοπό να αναλάβει το νέο χαρτοφυλάκιό του ως γενικός διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD). «Με απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο Γεράσιμος Θωμάς επιλέχθηκε σήμερα ως γενικός διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Γεράσιμο Θωμά για αυτή του τη διάκριση

«Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και τιμή για τη χώρα μας, η επιλογή ενός Έλληνα σε μία τόσο σημαντική θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι», συνεχίζει η ανακοίνωση, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να δίνει τα συγχαρητήριά του στον κο Θωμά. Ο κος Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή του στην πορεία της κυβέρνησης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα θέση του. Τα καθήκοντα του κου Θωμά, μέχρι τον ορισμό αντικαταστάτη του, θα ασκεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Λίγα λόγια για τον Γεράσιμο Θωμά

Ο Γεράσιμος Θωμάς είναι Έλληνας πολιτικός και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την Πάτρα. Σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην διοίκηση επιχειρήσεων και στις διεθνείς σχέσεις στο City University Business School του Λονδίνου και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών αντίστοιχα.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατελώντας προϊστάμενος του ιδιαίτερου γραφείου του Χοακίν Αλμούνια (από το 2005 μέχρι το 2009), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) (από το 2009 μέχρι το 2017), οικονομικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (ECFIN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (από το 2009 μέχρι το 2014) καθώς και αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments