Πολιτική

Κυβερνητικές θέσεις: Σταθερή επιδίωξη η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων

Κυβερνητικές θέσεις: Σταθερή επιδίωξη η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων
Κυβερνητικές θέσεις: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι συναντήσεις που πραγματοποίησε, χτες Πέμπτη 23 Ιουλίου και σήμερα Παρασκευή 24, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, ζητώντας παράλληλα τις προτάσεις τους. Προσθέτουν πως σταθερή επιδίωξη του κου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης αποτελεί η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και ο γόνιμος διάλογος.

Πρώτος ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Η ενημέρωση ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Ιουλίου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Δεν υφίστανται γκρίζες ζώνες και η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Και όπως διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, «οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis. Και αν οδηγηθούμε σε κλιμάκωση και όχι αποκλιμάκωση, συνέστησα στον κύριο Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθούν κυρώσεις».

Ακολούθησαν συναντήσεις με τη Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Βελόπουλο

Στη συνέχεια ακολούθησε η συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε την αποτροπή κάθε εκβιασμού από πλευράς Τουρκίας ενώ χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις στιγμές, καθώς η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα και προέτρεψε σε ενότητα, νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Να παρθούν αντίμετρα κατά της Τουρκίας, η οποία λαμβάνει σημαντικά κονδύλια από την Ευρώπη, να μην περνούν από την Εγνατία Οδό φορτηγά με τουρκικά προϊόντα προς ευρωπαϊκές χώρες και να σταματήσουμε να κάνουμε πλοία σε Τουρκία για να χτυπηθεί η γειτονική χώρα οικονομικά, τόνισε ο κος Βελόπουλος.

Ενημερώθηκαν και ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Στο ΜεΡΑ 25, και είναι κάτι που είπα στον πρωθυπουργό, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν μερικές κινήσεις. Να χαράξουμε εμείς τις πραγματικές κόκκινες γραμμές μας. Να επιλέξουμε ποιες είναι οι… Θερμοπύλες στις οποίες είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε την τελευταία πνοή της κάθε γυναίκας και του κάθε άνδρα. Γιατί εάν δεν έχουμε κόκκινες γραμμές, είτε είναι η διαπραγμάτευση στο Eurogroup είτε είναι με τον Ερντογάν, πηγαίνουμε από τη μία συνθηκολόγηση στην άλλη», σχολίασε ο κος Βαρουφάκης, ενώ ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ασχολήθηκε και με ζητήματα πέρα από τα ελληνοτουρκικά και τα ευρωπαϊκά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments