Πολιτική

Παναγιωτόπουλος Σακελλαροπούλου Καστελόριζο: Θα ηρεμήσουμε όταν οι στόλοι επιστρέψουν πίσω στους ναυστάθμους

Παναγιωτόπουλος Σακελλαροπούλου Καστελόριζο: Θα ηρεμήσουμε όταν οι στόλοι επιστρέψουν πίσω στους ναυστάθμους
Παναγιωτόπουλος Σακελλαροπούλου Καστελόριζο: Τι απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά.

Πρώτο θέμα συζήτησης στην αποψινή δεξίωση για την 46η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ήταν τα ελληνοτουρκικά, από την NAVTEX της Τουρκίας και τις αντί-NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου μέχρι τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και την ισλαμική προσευχή που τελέστηκε σήμερα. Ενδιαφέρον είχαν και τα «πηγαδάκια» των πολιτικών που βρέθηκαν στη δεξίωση.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που συναντήθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ήθελε να έχει μια πιο καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθεί ο διάλογός τους:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τι μαθαίνουμε;

Υπουργός Άμυνας: Εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους…

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Το Ορους Ρέις παραμένει αγκυριβοληνενο;

Υπουργός Άμυνας: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναύσταθμους οι στόλοι… Είμαστε μια χώρα που δεν πλήττει ποτέ. Συγκλονιστική… Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να το δεις, η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ τόνισε μάλιστα προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «Eχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε» δείχνοντας τον Αριστείδη Φλώρο.

Ενοχλημένος ο πρωθυπουργός με τον Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε την έντονη ενόχληση του για τις προκλήσεις του Ερντογάν. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως αισθάνθηκε βλέποντας την εικόνα μέσα από την Αγία Σοφία απάντησε: «Δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο από ότι όλοι οι Έλληνες».

Μετά την αποχώρηση τους από το κιόσκι οι πολιτικοί αρχηγοί ρωτήθηκαν από δημοσιογράφο:

Δημοσιογράφος: Τελικά το κάνατε το συμβούλιο αρχηγών.

Φώφη Γεννηματά: (γελά)

Κυρ. Βελόπουλος: Εγώ το πρότεινα

Κυρ. Μητσοτάκης: Ήταν χωρίς πρακτικά.

Να σημειώσουμε ότι η φετινή δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ήταν μικρότερη από άλλες χρονιές λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν πρόσκληση υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, υπάλληλοι στην καθαριότητα, υπάλληλοι delivery, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, οδηγοί ασθενοφόρων, καθώς και πυροσβέστες. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πρόκειται, δηλαδή, για επαγγελματίες, που υπήρξαν οι «ήρωες» της καθημερινότητας κατά τη διάρκεια των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, στο πρόσωπο των οποίων η Προεδρία επιθυμεί να τιμήσει όλους εκείνους που με αυταπάρνηση στάθηκαν δίπλα στον συνάνθρωπο σε δύσκολες στιγμές για την ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments