Διεθνή

Peter Green: Πέθανε ο συνιδρυτής των Fleetwood Mac

Peter Green: Πέθανε ο συνιδρυτής των Fleetwood Mac
Peter Green: Ο BB King είχε πει ότι είχε «μία από τις πιο γλυκές φωνές» που είχε ακούσει ποτέ, ενώ ο Έρικ Κλάπτον είχε «αποθεώσει» τις επιδόσεις του στην κιθάρα.

Σε ηλικία 73 ετών πέθανε ο συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος, Fleetwood Mac, Peter Green.

Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει πως πέθανε ήσυχα στον ύπνο του

Όπως αναφέρει το BBC και σύμφωνα με ανακοίνωση των εκπροσώπων της οικογένειάς του, άφησε σήμερα Σάββατο 25 Ιουλίου την τελευταία του πνοή ο συνδημιουργός του συγκροτήματος που είχε τη δική του ξεχωριστή πορεία στη ροκ μουσική σκηνή. Η διάσημη μπάντα, Fleetwood Mac, δημιουργήθηκε το 1967 στη βρετανική πρωτεύουσα, στο Λονδίνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερους από εκατό εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Την ανακοίνωση για την απώλεια έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας, εκ μέρους της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Green «έφυγε» ήρεμα στον ύπνο του. «Με μεγάλη λύπη η οικογένεια του Peter Green ανακοινώνει το θάνατό του, αυτό το Σαββατοκύριακο, ήσυχα στον ύπνο του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αν και αναλυτικότερη ενημέρωση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Μεταξύ των αριστουργημάτων που είχε γράψει ήταν και το «Black Magic Woman», το οποίο «απογείωσε» αργότερα ο Κάρλος Σαντάνα.

Είχε «μία από τις πιο γλυκές φωνές» 

Ο BB King είχε πει ότι ο Green είχε «μία από τις πιο γλυκές φωνές» που είχε ακούσει ποτέ και τον είχε περιγράψει ως «το μόνο λευκό κιθαρίστα που του είχε προκαλέσει ρίγη», ενώ ο Έρικ Κλάπτον είχε «αποθεώσει» τις επιδόσεις του στην κιθάρα. Σημαντικός και επιδραστικός μουσικός, ο Peter Green ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα στη βρετανική σκηνή των μπλουζ μαζί με ονόματα όπως ο Eric Clapton και ο Jimmy Page.

Ο Peter Green, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Peter Allen Greenbaum, εμπνεύστηκε την ονομασία των Fleetwood Mac από τα επώνυμα του αγαπημένου του rythmic διδύμου (τους Mick Fleetwood και John McVie) και ίδρυσε το συγκρότημα το 1967. Ήταν 20 ετών όταν αντικατέστησε τον Eric Clapton στο συγκρότημα του John Mayall, τους Bluesbreakers. Εκείνη την εποχή ο Mayall είπε στον παραγωγό του για τον Green: «Ίσως να μην είναι καλύτερος από τον Clapton τώρα. Αλλά περιμένετε γιατί θα γίνει ο καλύτερος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments