Πολιτική

Φωτιά Κεχριές Κορινθίας: Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιά Κεχριές Κορινθίας: Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Φωτιά Κεχριές Κορινθίας: Ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης για τον χειρισμό της πυρκαγιάς κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας κατέστρεψε μεγάλη έκταση δάσους και περιουσίες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για ολιγωρία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στα αποτελέσματα και στις ευθύνες της μεγάλης πυρκαγιάς με ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη του, Γιάννη Ραγκούση.

Πιο συγκεκριμένα, αφού αναφέρει πως σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κορινθία, διατυπώνει τα ακόλουθα σοβαρά ερωτήματα που «απορρέουν από τις πρόδηλες ολιγωρίες της Κυβέρνησης καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη διακυβέρνησής τους:

  • Γιατί υπήρξε – σύμφωνα με δημόσια διατυπωμένες πληροφορίες και καταγγελίες – κρίσιμη καθυστέρηση στην επέμβαση των εναέριων μέσων – για τουλάχιστον μια ώρα – γεγονός που δεν επέτρεψε την ανακοπή της φωτιάς στο ξεκίνημα της, στις Κεχριές, με τελικό αποτέλεσμα μία μεγάλη καταστροφή τόσο σε δασική έκταση, όσο και σε υποδομές, περιουσίες και καλλιέργειες έκτασης 33.000 στρεμμάτων;
  • Γιατί δεν λειτούργησε το 112; Ήταν τελικά οι φιέστες για τη δήθεν έναρξη λειτουργίας του 112, μόνον μια ευκαιρία για φθηνού επιπέδου διαφήμιση του Πρωθυπουργού και των συναρμόδιων Υπουργών;».

Η καμένη έκταση στις Κεχριές Κορινθίας μετά το πέρασμα του Suomi-NPP, 15:30 ώρα Ελλάδας χθες, υπολογίζεται στα 3600 εκτάρια (δηλαδή, 36.000 στρέμματα).

Δείτε την ανάρτηση του Διασωστικού Σώματος Κορίνθου Πήγασος

Θυμίζουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες:

  • Ξυλοκερίζης,
  • Σοφικού
  • Αθικίων,
  • Γαλατακίου και
  • Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22-07-2020. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

Εν τω μεταξύ, o ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε και ανακοίνωση με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών.

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι το κράτος στην υπηρεσία των τραπεζικών στελεχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, προσθέτει ότι: «Οι δικαστικές αποφάσεις που φέρνει στη δημοσιότητα το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύπτουν τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση προχώρησε σε διατάξεις-δώρο στους τραπεζίτες, παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος. Οι δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για το κράτος δικαίου. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των ισχυρών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments