Αθλητισμός

Bundesliga κορωνοϊός: Τότε επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα

Bundesliga κορωνοϊός: Τότε επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα
Bundesliga κορωνοϊός: Γίνονται ήδη οι πρώτες συζητήσεις για επιστροφή κόσμου στα γήπεδα από την έναρξη της νέας σεζόν.

Η φετινή Bundesliga ολοκληρώθηκε και ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για το πότε θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι  στα γήπεδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σέντρα της Bundesliga είναι προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου και άπαντες ελπίζουν πως οι συνθήκες που θα επικρατούν ως τότε θα καταστήσουν δυνατή τη διεξαγωγή αγώνων με φιλάθλους, χωρίς βέβαια τα γήπεδα να γεμίζουν, λόγω του κορωνοϊού.

Υπάρχει πρόταση για παρουσία 20.000 οπαδών

Όπως αναφέρουν τα σχετικά με το θέμα ρεπορτάζ, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει η Deutsche Welle, η Λειψία προτείνει την παρουσία 20.000 οπαδών της στο γήπεδο, ενώ άνθρωπος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης δήλωσε στο «Kicker» πως «σκεφτόμαστε για ένα μέγεθος 20.000 θεατών, το οποίο μπορεί να μεταβάλλεται σε 15.000 με 24.000 ανάλογα τις απαιτήσεις».

Οι ομάδες την περίοδο 2019 – 2020 έπαιξαν σε άδεια γήπεδα

Υπενθυμίζεται πως η περίοδος 2019 – 2020 τελείωσε με τα παιχνίδια των τελευταίων αγωνιστικών να διεξάγονται σε άδεια γήπεδα λόγω των μέτρων προστασίας από τον φονικό ιό. Ωστόσο η διοργανώτρια αρχή εξετάζει τα πλάνα της για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις εξέδρες από την έναρξη της νέας σεζόν. Οι ομάδες του πρωταθλήματος καταθέτουν τις ιδέες τους για να διεξαχθούν οι προσεχείς αγώνες σε γεμάτα γήπεδα αλλά με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Σκοπός των αρμόδιων είναι να διασφαλιστεί η υγεία των παρευρισκομένων

Ωστόσο, υπάρχουν ομάδες, όπως η Σάλκε, που δεν επιθυμούν την παρουσία φιλάθλων, καθώς θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν ακόμα να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας. Πάντως, στη Γενική Συνέλευση των 36 ομάδων της και της Bundesliga 2 θα συζητηθούν σενάρια ποσόστωσης εισιτηρίων, ώστε να αποφευχθούν ουρές στα εκδοτήρια, αν και στο τραπέζι βρίσκεται και η πιθανή απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ. Όποια ή όποιες και αν είναι οι αποφάσεις, σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments