Ελλάδα

Φωτιά τώρα Κεφαλονιά: Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές

Φωτιά τώρα Κεφαλονιά: Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές
Φωτιά τώρα Κεφαλονιά: Σε δασική έκταση έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή Κεραμειές. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές στην Κεφαλονιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας στην Κεφαλονιά και ΟΤΑ.

Νωρίτερα συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία για φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Στο σημείο σπεύδουν οχήματα της πυροσβεστικής. H φωτιά έχει ξεσπάσει στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων πάνω από την εθνική οδό ενώ στο σημείο έχει φτάσει η Πυροσβεστική.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής έθεσε άμεσα την πυρκαγιά υπό έλεγχο. 

Για πέμπτη μέρα καίει σε διάσπαρτες εστίες η φωτιά στις Κεχριές

Σε εξέλιξη είναι ακόμα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, με διάσπαρτες καύσεις στην έκτασή της. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου συνολικά επιχειρούσαν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται, επίσης, ότι μόλις νύχτωσε αποσύρθηκαν τα 2 ελικόπτερα και τα ισάριθμα αεροσκάφη, που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου η καμένη έκταση στις Κεχριές μετά το πέρασμα του αεροσκάφους Suomi-NPP, στις 15:30 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή, υπολογίζεται στα 3.600 εκτάρια (36.000 στρέμματα). svg%3E

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία & νησιά Ιονίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments