Ελλάδα

Κορωνοϊός κρουαζιέρες: Ξεκινάνε από 1η Αυγούστου

Κορωνοϊός κρουαζιέρες: Ξεκινάνε από 1η Αυγούστου
Κορωνοϊός κρουαζιέρες: Ξεκινάνε από 1η Αυγούστου οι πρώτες δοκιμές με τουρίστες που προέρχονται από χώρες με θετικό επιδημιολογικό προφίλ,

Μετά το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι κρουαζιέρες από 1 Αυγούστου. Όπως αναφέρει το Open TV θα γίνουν υπάρξει μία πρώτη δοκιμαστική περίοδος από 1 έως 4 Αυγούστου με τουρίστες από χώρες με θετικό επιδημιολογικό προφίλ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβάτες και πληρώματα θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τα μέτρα προστασίας και αποφυγής της Covid-19. Έλεγχοι μάλιστα, θα διεξάγονται σ’ όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, όπως του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, του Πειραιά και της Ρόδου, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «άνοιγμα» του κλάδου αναμένεται να συνδράμει τις προσπάθειες της Ελλάδας να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες.

Η αρχή έγινε στις 15 Ιουνίου, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις εξωτερικού από συνολικά 29 χώρες με θετικό επιδημιολογικό προφίλ. Την 1η Ιουλίου, έγινε το επόμενο «βήμα» με το πλήρες άνοιγμα των συνόρων προς τις χώρες της Ε.Ε., αλλά και ορισμένες τρίτες-χώρες.

«Ελέγχουμε την κατάσταση όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα»

Σε συνέντευξή του καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega εξέφρασε την ανησυχία του για τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα μίλησε για τα νέα υγειονομικά δεδομένα και τις αλλαγές στις οδηγίες των ειδικών για τη χρήση μάσκας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. «Φαίνεται ότι συνολικά ελέγχουμε την κατάσταση όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα. Υπάρχει όμως μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε διασπορά του ιού στην κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Τι είπε για τον συνωστισμό και τη μάσκα

Για τα φαινόμενα συνωστισμού, τόνισε ότι «ενώ ο ιός μεταδίδεται από ένα μολυσμένο άτομο σε δύο ή σε τρία, όταν μαζευόμαστε σε έναν κλειστό χώρο έχουμε το φαινόμενο της υπερμετάδοσης όπου ένα άτομο μπορεί να τον μεταδώσει σε 100 άτομα». Για τη χρήση μάσκας υποστήριξε πως η λεγόμενη “ασπίδα” λειτουργεί συμπληρωματικά της μάσκας, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι πιο αποτελεσματική.

Δεύτερο «κύμα» του καλοκαίρι

Το χειρότερο δυνατό σενάριο, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας είναι ένα δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι. Εκτιμά ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς σαν χώρα τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, υπενθύμισε πως η ανεύθυνη συμπεριφορά νέων ανθρώπων πλήττει τους ηλικιωμένους. Το ευτυχές, όπως είπε, είναι ότι άτομα ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένοι προφυλάσσονται. «Προφυλαχτείτε, μείνετε μακριά, κρατάτε τις αποστάσεις», ήταν το μήνυμά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments