Διεθνή

Σερβία κορωνοϊός: Καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας

Σερβία κορωνοϊός: Καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας
Σερβία κορωνοϊός: Καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 10.000 τεστ για τον ιό.

Σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημία στη Σερβία.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 467 άνθρωποι ενώ συνολικά μέχρι σήμερα νόσησαν 23.730 άτομα. Από το Σάββατο 25 Ιουλίου κατέληξαν άλλοι οχτώ ασθενείς ανεβάζοντας στα 534 τα θύματα από τον φονικό ιό την ώρα που η θνητότητα από τον νέο ιό ανέρχεται στο 2,25%. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.568 ασθενείς εκ των οποίων οι 169 είναι διασωληνωμένοι.

Καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 10.000 τεστ για κορωνοϊό ενώ συνολικά μέχρι σήμερα εξετάστηκαν εργαστηριακά 621.716 δείγματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε ότι παρά το ρεκόρ των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε σήμερα παρατηρείται εξασθένηση του ιού με δεδομένο ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες μειώνεται σταθερά ο αριθμός των προσβληθέντων που χρειάζονται να εισαχθούν σε νοσοκομείο.

Η τάση αυτή, σύμφωνα με ό,τι επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, επιτρέπει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και προκαλεί αισιοδοξία για την επιδημιολογική κατάσταση στο άμεσο μέλλον.

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κρούσματα του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα μισά στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, σύμφωνα με απολογισμό από το AFP. Τουλάχιστον 16.050.223 κρούσματα και 645.184 θάνατοι έχουν καταγραφεί, κυρίως στις ΗΠΑ, την πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού με 4.178.021 κρούσματα και 146.460 θανάτους.

Ακολουθούν η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (4.328.915 κρούσματα και 182.501 θάνατοι) και η Ευρώπη (3.052.108 κρούσματα και 207.734 θάνατοι), την ώρα που ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας επιταχύνεται σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από πέντε εκατομμύρια νέα κρούσματα να έχουν καταγραφεί από την 1η Ιουλίου, δηλαδή περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πάντως, η ισπανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο», δίνοντας μία απάντηση σε εκείνες τις χώρες που ανακοίνωσαν περιορισμούς στις μετακινήσεις από την Ισπανία, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νορβηγία. Για παράδειγμα, οι επιβάτες που φτάνουν από την Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβάλλονται σε απομόνωση, ενώ η Νορβηγία επέβαλε και πάλι περιορισμούς στα ταξίδια στη μεσογειακή χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments