Ελλάδα

Αρπαγή 10χρονης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 63χρονος στη Θεσσαλονίκη

Αρπαγή 10χρονης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 63χρονος στη Θεσσαλονίκη
Αρπαγή 10χρονης: Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο 63χρονος που κατηγορείται για την απόπειρα αρπαγής μιας 10χρονης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την απολογία του, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 63χρονος που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονο κοριτσάκι, που πουλούσε χαρτομάντιλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία.

Κατά την απολογία του, ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι τον ακολούθησε και πήγε να το παραδώσει στη μητέρα του που βρισκόταν μπροστά στον Ιερό Ναό της Αγίας Ελεούσας, επί της οδού Τσιμισκή.Όπως ανέφερε, αυτό έγινε κι άλλες φορές στο παρελθόν. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και την επομένη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, ο 63χρονος φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη και να επιχείρησε να την επιβιβάσει σε διερχόμενο ταξί, αλλά το κοριτσάκι αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει. Περαστικός αντιλήφθηκε το περιστατικό και ενημέρωσε την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας, με τη συνδρομή στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγο αργότερα. Στον 63χρονο επιβλήθηκαν οι εξής όροι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Δείτε τι δήλωσε ο δικηγόρος του 63χρονου, Κώστας Τσάκος

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους δημοτικούς αστυνομικούς

Να σημειώσουμε ότι το κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας που χάρη στην άμεση κινητοποίηση τους την Παρασκευή, κατάφεραν να σώσουν τη δεκάχρονη όταν ο 63χρονος άνδρας, όπως κατηγορείται, επιχείρησε να αρπάξει από το κέντρο της πόλης , υποδέχθηκε στο γραφείο του για να συγχαρεί, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, θα εισηγηθεί ούτως ώστε να δοθεί στους δύο δημοτικούς αστυνομικούς «εύφημος μνεία» (τιμητική διάκριση). Όπως είπε, «είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Θα ευχηθώ να έχουν αυτή τη θέληση, τη δύναμη, την αυταπάρνηση για να συνεχίσουν να βοηθούν στο έργο της πόλης μας ούτως ώστε να είναι ασφαλής για κάθε κάτοικο και επισκέπτη».

«Σήμερα βλέπετε δύο από τους 83 υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας. Το εξαιρετικό έργο που επιτελούν το βλέπουμε κάθε μέρα και ένα κομμάτι από αυτό είναι το κοινωνικό τους πρόσωπο, αυτή η δράση που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Πριν από κάποιους μήνες είχαν βρει ένα παιδί, που επίσης είχε φύγει από το οικογενειακό του περιβάλλον και μπόρεσε η δημοτική αστυνομία να βοηθήσουν ώστε να επιστρέψει πίσω σε αυτό», επισήμανε ο κ. Ζέρβας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments