Ελλάδα

Η μυστική εντολή που δόθηκε στους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού πριν μερικές ημέρες

Η μυστική εντολή που δόθηκε στους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού πριν μερικές ημέρες
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις με το Πολεμικό Ναυτικό να βρίσκεται κατά μήκος των ελληνικών συνόρων με την Τουρκία.

Ούτε ο ίδιος ο Ερντογάν δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας την ετοιμότητα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, να ξεδιπλώνεται σα βεντάλια  καλύπτοντας από άκρη σε άκρη τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, μετά την απόφαση του σουλτάνου για τουρκική NAVTEX νότια του Καστελόριζου. Δεν πέρασαν πάρα λίγα 24ωρα από την έκδοση και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρατάχθηκαν από τη Ρόδο ως την Αττάλεια παρατηρώντας τον τουρκικό στόλο.

Ήδη από τα 25 τούρκικα πλοία που συνόδευαν το Ορούτς Ρέις αρκετά έχουν επιστρέψει στη βάση τους. Ο τουρκικό Τύπος με προκλητικούς τίτλους αναφερόταν σε φόβο της Αθήνας αλλά και στην ετοιμότητα του τουρκικού στρατού που δε θα δεχτεί εντολές και υποδείξεις. Αν και όπως φαίνεται η κατάσταση πάει προς εκτόνωση η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση και επιφυλακή, τουλάχιστον μέχρι και τις 2 Αυγούστου, οπότε και ολοκληρώνεται η τουρκική NAVTEX.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες που η κατάσταση μύριζε μπαρούτι, πληροφορίες που επικαλέστηκε το newsbomb αναφέρουν ότι Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού είχαν πάρει δυο σημαντικές εντολές υπό το φόβο του θερμού επεισοδίου. Η πρώτη αυστηρή εντολή αφορά την απόσταση που πρέπει να βρίσκονται όλοι οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Η εντολή λέει ότι δεν μπορούν να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 λεπτών από την υπηρεσία τους καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθούν να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Η δεύτερη εντολή αφορά τη χρήση των κοινωνικών δικτύων από τους αξιωματικούς. Η αυστηρή εντολή ζητάει να μην γίνονται αναρτήσεις που να καταμαρτυρούν τις θέσεις που βρίσκονται οι αξιωματικοί. Και οι δύο εντολές δείχνουν την ετοιμότητα του ελληνικού στόλου μετά από τρεις ημέρες σταθερής της κατάστασης στο ανατολικό Αιγαίο.

Πάντως η Τουρκία εξακολουθεί να συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο αφού παρά την αποχώρηση ενός μέρους του στόλου της και την επιστροφή του στη ναυτική βάση του Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο, συνεχίζει να διατηρεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο μία σημαντική δύναμη σκαφών επιφανείας -περίπου 15 πλοία- η οποία αποτελείται από φρεγάτες, κορβέτες και πυραυλακάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments