Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Ιουλίου: 52 νέα κρούσματα – 4.279 συνολικά – 203 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Ιουλίου: 52 νέα κρούσματα – 4.279 συνολικά – 203 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Ιουλίου: Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξήθηκαν στα 52!

Αυξήθηκε ραγδαία  ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα μας παραπάνω από τις προηγούμενες μέρες, ενώ είχαμε και έναν νέο θάνατο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, για σήμερα 28 Ιουλίου επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα  52 νέα κρούσματα με τα 7 να έχουν εντοπιστεί κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός πλέον ανέρχεται στους 4279 όπως φαίνεται και στο infographic που ακολουθεί.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 52 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

1195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πέθανε 63χρονος ιερέας στην Αλεξανδρούπολη

Ακόμη ένας νεκρός από κορωνοϊό καταγράφεται στην Ξάνθη με τελευταίο θύμα έναν ιερέα από τη Μορσίνη. Ο ιερέας κατέληξε την Τρίτη μετά από πολυήμερη μάχη στο Πανεπιστήμιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της πόλης. Πλέον από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας 203 συμπολίτες μας.

Από την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 η μάσκα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και κοινό σε:

  • Γραφεία ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.α.
  • Καταστήματα (σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία)
  • ΜΜΜ
  • Ταξί
  • Ανελκυστήρες
  • Νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα
  • Καταστήματα (λιανικής κ.α.)
  • Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Υποχρεωτική μόνο για το προσωπικό είναι σε:

  • Εστίαση

Σύσταση για χρήση μάσκας υπάρχει για προσωπικό και κοινό σε:

  • Χώρους λατρείας
  • Σκάλες

Σύσταση για χρήση μάσκας στο κοινό υπάρχει σε:

  • Εστίαση
  • Λοιπούς ανοιχτούς χώρους

O Βασίλης Κικίλιας δίνει οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας

Λίγο μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη γενικευμένη χρήση της μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, βίντεο με οπτικοποιημένες οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας σχετικά: «Φροντίζουμε να βάζουμε και να βγάζουμε σωστά την μάσκα μας».

Ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ο Χαρδαλιάς

Επέκταση της χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους πέρα από τα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο υφυπουργός της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρο θα ισχύσει από αύριο 29 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και τους πελάτες σε καταστήματα λιανικής και σε ΔΕΚΟ. Επίσης σε γραφεία σε καταστήματα τροφίμων και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων είπε ο κ. Χαρδαλιάς αλλά δεν εφησυχάζουμε.

Αν κάτι έχει κάνει τη διαφορά στη χώρα μας είναι το ισχυρό σύστημα ιχνηλάτισης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας ότι το βασικό είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί προκειμένου να μην αυξηθεί ο όγκος κρουσμάτων.

Δεν χρειάζονται νέα μέτρα για τους τόπους λατρείας

Όσον αφορά το ζήτημα των συναθροίσεων τόνισε ότι υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη και ότι δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομικός έλεγχος παντού. Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών τηρεί τους κανόνες και δεν υπάρχει ανάγκη αυτήν τη στιγμή για λήψη περαιτέρω μέτρων. «Αν χρειαστεί να παρθεί κάποια απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με τα επιστημονικά δεδομένα», πρόσθεσε

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα ΜΜΜ και ιδίως στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

«Νομοτελειακό το άνοιγμα της οικονομίας»

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού είναι νομοτελειακό καθώς πολλές περιοχές όπως είπε ζούνε από τον τουρισμό. Την ίδια τακτική όπως ανέφερε ακολουθούν όλες οι χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments