Ελλάδα

Βέροια: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζεύγους και του γιου τους

Βέροια: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζεύγους και του γιου τους
Βέροια: Οι ληστές παραβίασαν με λοστό την είσοδο της μονοκατοικίας, την ώρα που τα θύματά τους κοιμόντουσαν.

Εξιχνιάστηκε ληστεία που σημειώθηκε σε χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, τον περσινό Ιανουάριο, όταν κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι ζεύγους ηλικιωμένων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τους απείλησαν ενώ χτύπησαν τον 46χρονο γιο τους αρπάζοντας 50 ευρώ, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν έξι άνδρες, εκ των οποίων δύο κρατούνται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού για άλλη υπόθεση.

Μπήκαν στο σπίτι των ηλικιωμένων την ώρα που τα θύματά τους κοιμόντουσαν

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, οι ληστές παραβίασαν με λοστό την είσοδο της μονοκατοικίας, την ώρα που τα θύματά τους κοιμόντουσαν. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, αφού άσκησαν βία εναντίον του γιου και απείλησαν τους γονείς του, έψαξαν το σπίτι, από όπου αφαίρεσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό και μία τραπεζική κάρτα.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο όχημα, το οποίο εγκατέλειψαν λίγο αργότερα σε αγροτική περιοχή, παραδίδοντάς το στις φλόγες προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Βέροιας.

Πολλοί ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα κακοποιών

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αφορούν σε επιθέσεις και ληστείες εναντίον ηλικιωμένων τόσο σε πόλεις όσο και σε επαρχίες. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι εκείνο με θύμα μια 83χρονη γυναίκα από την Πρέβεζα, η οποία έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ βρισκόταν στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων. Είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού από 40χρονο Πακιστανό.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 20 Ιουνίου. Τότε μία γυναίκα που φρόντιζε την ηλικιωμένη, τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της στο σπίτι όπου διέμενε. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 40χρονο Πακιστανό ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών. Μετά την εξέλιξη αναμένεται να αλλάξουν οι κατηγορίες που τον βαραίνουν. Από την άλλη, θύματα απάτης έπεσαν τέσσερις ηλικιωμένοι στον Βόλο όταν οι επιτήδειοι εκδήλωσαν δήθεν ενδιαφέρον για αγορές των προϊόντων τους, που προβάλλονταν στο διαδίκτυο και τους ζημίωσαν με το αντίτιμο αυτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments